byealex_1369344111.jpg_500x567

Kedveli a magyar ember a népmeséket, jót tesz a lelkének.  A népmesében ugyanis a bonyodalmak, nehézségek ellenére mindig a helyükre kerülnek a dolgok. A jó elnyeri méltó jutalmát, a rossz pediglen megbűnhődik, ami a magyar ember lelkének olyan, mint ha hájjal kenegetnék. Mert a magyar lélek tisztában van azzal, hogy a való életben sajnos nem így mennek a dolgok.

A mesék között is különleges helyet foglalnak el azok, amelyek a szegény ember legkisebb fiáról szólnak, akit testvérei, de gyakran még a szülei sem becsülnek semmire sem. Aztán persze nagy az ámulat, amikor a szegény ember legkisebb fia bizonyul a legtalpraesettebbnek, megoldja az öreg király búját-baját, megválaszolja a furfangos kérdéseket, megtalálja az elrejtett kincseket, megöli a három-, öt-, esetleg hétfejű sárkányt és ezzel elnyeri az öreg király leányát, na meg vele a fele királyságát. (Hogy miért nem az egészet, arra legtöbbször nincs logikus magyarázat, de ezt most ne feszegessük!)

Mint fentebb mondám, a magyar lélek gyakorlatias lévén tisztában van azzal, hogy a való életben a legkisebb fiúk nem szokták megölni a gonosz sárkányokat, és elnyerni a királylányokat, sőt, gyakorta inkább épp a gonoszok azok, akik elnyernek dolgokat, rendszerint a legkisebb fiúk kárára. De tán éppen ezért a magyar lélekbe mélyen és ösztönösen bele van kódolva, hogy ha úgy adódik, akkor a szegény ember legkisebb fiát kell támogatni az életben, hátha mégis sikerül neki, a nép fiának.

Itt van mindjárt fentiek igazolására a legutóbbi példa, a szegény ember ByeAlex nevű legkisebb fiáé. Ez a fiú, ha lehet ilyen mondani, még a szokásosnál is mamlaszabbnak tetszett az emberek szemében. Filozófiát tanult, ami a mai realista, anyagias világban önmagában is lesajnálást váltott ki embertársaiból. Próbálkozott újságírással, szintén kevés sikerrel. Saját szórakoztatására kezdett el muzsikálgatni, de sokáig még családtagjai körében sem sikerült elfogadható tetszési indexet elérni. Ennek ellenére nem adta fel, előbb egy zenekarban nyomta, majd szólóban folytatta és nagy nehezen eljutott odáig, hogy Csókolom! című dalával már valamelyes ismertségre tett szert.

Aztán ez a ByeAlex nevű fiú gondolt egy merészet és benevezett a 2013-as Eurovíziós Dalverseny magyarországi válogatójára Kedvesem című dalával, amelynek zenéje és szövege is saját szerzeménye. Nem tudta szegény feje, hogy milyen kemény fába vágta a fejszéjét. A versenyben ugyanis szembetalálta magát a gonosz és vérszomjas ötfejű zsűrivel. Ez az ötfejű nem kímélte ByeAlexünket. Még a legkevésbé vérszomjas feje is okádta rá a tüzet rendesen, mondván, hogy igencsak kilóg a sorból, manó külsejével, fura sapkájával és szemüvegével, amelyekkel úgy fest, mint aki egy másik bolygóról pottyant ide. Az ötfejű zsűri keményebb fejei ByeAlex dalát vették tűz alá. A zene unalmas, a szöveg bugyuta, a figyelmet nem kelti fel, főleg a magyarul nem tudókét nem, így aztán Euroizé versenyre nem való! Az ötödik fej nem kertelt, kimondta az ítéletet. Barátom, ByeAlex, te teljesen alkalmatlan vagy a zenélésre, éneklésre, menj szépen haza!

Igenám, de a közönség, ez a fránya lelkű magyar közönség ezt másként gondolta és minden megmérettetésen átsegítette ByeAlexet, beszavazta egyenest a hazai döntőbe. Az ötfejű zsűrit ez szemmel láthatóan nagyon zavarta, hiszen világosan megmondták neki (meg a nézőknek is), hogy úgy szahar ez a produkció, ahogy van, nem értették, a jónép miért szavazza be mindig. Pedig rájöhetett volna az ötfejű, hogy éppen azért szavazták be őt, mert a zsűri oly nagyon okádta a tüzet szegényre. Jobban odafigyeltek rá, mint bármelyik versenyzőre, a dalát előbb csak meghallgatták, aztán elfogadták, végül megszerették, mert – és ebben tévedett legnagyobbat az ötfejű zsűri – a kis bugyuta (vagy annak kikiáltott) dalocskát igenis meg lehetett szeretni, mert bájos, egyszerű, őszinte és főképp más volt, mint a többi, igencsak elütött az átlagtól. A közönség pedig meg is szerette, és egészen a győzelemig támogatta ByeAlexet.

Mit tehetett az ötfejű, jó képet vágott a dologhoz és sok sikert kívánt a legkisebb ByeAlexnek a malmöi döntőben. Gondolták, menj csak oda barátom, majd alaposan megégeted magad, hiszen ott már igen sokan, nagy nevek is elvéreztek. Kis hazánkból értékelhető eredményt csak Bayer Friderika (4.), és Rúzsa Magdi (9.) ért el korábban, a többiek még a legjobb tízbe sem tudtak bekerülni, jellemzően a mezőny vert felében végeztek. Olyanok is, mint Charlie, Wolf Kati vagy épp legutóbb a Compact Disco. Majd pont te fogsz itt jól szerepelni!

Mekkorát tévedtek ismét! Úgy tűnik, a népmesei karakter és a hozzá illő dalocska nem csak a magyar lelket érintette meg. Ez a fránya ByeAlex nem bejutott a huszonhatos döntőbe? És még itt sem állt meg, bár a döntő előestéjén minden műsorvezető, riporter és megszólított szakértő elmondta, hogy már ez is óriási eredmény, ennél többet senki ne várjon a legkisebb ByeAlextől. Erre mi történt? A május 18-i döntőben ByeAlex a 39 résztvevő ország közül 15-től kapott pontot, s az összességében megszerzett 84 ponttal a 10. helyezést érte el! A Kedvesem című számot Németország szavazói a dalverseny legjobb dalának értékelték (ez önmagában tekintélyes mennyiségű szavazatot kellett jelentsen, lévén egy 80 milliós országról beszélünk!), Svájc és Finnország közönsége a második, az albánok pedig a harmadik helyre szavazták. Ezzel ByeAlex Magyarország 3. legjobb eredményét érte el az eddigi 11 Eurovíziós dalversenyen való részvétel összesítésében.

Az ötfejű zsűri azóta sem érti, hogyan történhetett meg mindez. A nép (a magyar, a német, a svájci és a többi) hogy nem fogta fel, hogy az ötfejű ítélete szerint ByeAlex és a dalocskája értékelhetetlen, amelyre jó ízlésű ember nem szavaz?! Persze ebből is kitűnik, hogy az öt- (vagy éppen három- vagy négy-) fejű zsűri dolga sem könnyű, mert rá kellene éreznie arra, hogy mi is kell a jónépnek, ez pedig nagyon nem triviális. Úgy tűnik, nem feltétlenül az kell neki, amire az ötfejű általában gondol. Egyszóval van mit megtanulni zsűri oldalon is. Meglátjuk, jövőre jobban megy-e majd, amikor is pikáns módon az öt fej egyikét éppen a nép mostani dicsőséges mesehőse, ByeAlex fogja váltani a zsűriben.

Szerző: Tűnődő  2013.05.24. 07:00 89 komment

Üdv a harmadik évezredben! (Gondolat 2012)

Könyvrendelés

E-book vásárlás

Egy menedzser tűnődései (Gondolat 2011)

Könyvrendelés

E-book vásárlás

A bejegyzés trackback címe:

https://egymenedzsertunodesei.blog.hu/api/trackback/id/tr695315418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lesson · http://csudalany.blog.hu 2013.05.24. 11:32:07

Az csak engem zavar, hogy nemcsak a zsűri, hanem gyakorlatilag az egész celebvilág meg minden médium nagyon lehúzta ezt a gyereket: há méegyilyen sz.rt, röhej az egész, há majjól leéget a sok csili-vili produkció közt, meg ráadásul magyarul fog énekelni...pff.
Most meg mindenhonnan az ömlik, ja, hát a mi kutyánk kölyke, szeressük, nagyon aranyos volt, végre egy egyéniség a sok csili-vili, egy kaptafára gyártott produkció közt, és pláne, hogy magyarul énekelt, jól tette.
(180 fokos fordulat, bakker)

soro0667 2013.05.24. 11:54:11

A királyi televízió királyi intendása és talpnylói teljes döbbenetére jutott ki a dal a fesztiválra, és valljuk be, megállta a helyét. Itt még nem a "király" akarata érvényesült...

Adj gázt! 2013.05.24. 11:56:46

A hasonlat találó, de a lényeget elhibáztad.

Tudok egy még jobb hasonlatot, amikor Ámerikában a hippik egy disznót indítottak elnökjelöltnek, és nagyon népszerű is lett.

Annyi történt, hogy beárazta a publikum a Szakmát, ami nem volt képes legalább 1 valamirevaló zenészt felkutatni a tízezrek közül, hanem ugyanarra a már 10 éve is ciki egyenfosra talált x variációt.

Alexre azért szavaztak annyian, mert felismerte a publikum, hogy véletlenül csúszott át a Szakmai Szűrőn.

Ugyanennyien szavaztak volna egy disznóra is.

Ja és sikeres volt a lázadás, megbuktak az álzenészek. Alex igazi zenész, még ha középszerű vagy gyenge is. Maga írja a dalait, az anyanyelvén énekel, és nem veszi fel a telefont vasárnap éjjel a médiageciknek.

biododírium 2013.05.24. 11:58:04

Akik szerint enne a gyereknek a színpadon a helye, azok között nincs zenész. Zenészt (jómagamat is beleértve) pozitívan nyilatkozni róla még nem hallottam.

Adj gázt! 2013.05.24. 11:59:04

Azért persze nem kell félteni az álzenészeket, továbbra is bérelt helyük van a kereskedelmi kanálisok főműsoridejében, és a Nemzeti Összetartozás Dalát is gyönyörűjen elénekelték.

Adj gázt! 2013.05.24. 12:00:54

@biododírium:

És mi a véleményed a gigasztárokról? Vakok között félszemű a király. Alex egyedül többet tett le az asztalra, mint a bizottságok által megírt zenékre belőtt alekoszhaverja frizurával, gyárilag koptatott farmerben rátátogó niemandok.

Adj gázt! 2013.05.24. 12:06:54

Erős jelzést küldtek a zemberek a Szakmának, hogy húzzon a picsába, és ne szűrje elő a kínálatot, mert egy félhülye süket csimpánz is jobb zenéket válogatna ki a kínálatból.

vega4 2013.05.24. 12:09:21

Emberek!
Valljuk be, hogy a Sex Pistols-t sem a zenei virtuózításáért szeretjük.

vega4 2013.05.24. 12:12:44

@Adj gázt!: Pl: Zsülike. Na az milyen nagy gáz......Pfff........

voi 2013.05.24. 12:14:22

@biododírium: érdekes Zoohacker-nek tetszett a dal, pedig Ő zenész. Azt h kinek van helye színpadon majd a közönség eldönti! :d

Adj gázt! 2013.05.24. 12:15:55

Teljes félreértés azt hinni, hogy Alex a kontraszelekció. Éppen ellenkezőleg, ő volt a szelekció a Szakma kontraszelektált jelöltjei közül.

Most először lépett ki a Gigasztár a kereskedelmi kanálisok langymeleg, húgyszagú, belterjes közegéből, és csúfosan beárazta a Piac.

Óriási igény lenne rendes zenészekre, akik elől elszívja a képernyőt az egyenfos, mert az ugye világos, hogy amíg a Gigasztár fut a képernyőn, addig rendes zenész nem kaphat felületet.

Így hát a régi zenészek koncertjeire jár a tömeg, Ákosra, Tankcsapdára stb., és persze az egész rendszer ellen lázadó nemzeti rock ismertebb előadóira (Kárpátia, Ismerős Arcok stb.), a gigasztárok meg szánalmas haknikat bonyolítanak, napi 3-at, hogy legalább pár hónapig ne felejtsék el őket.

indapass90210 2013.05.24. 12:24:14

Engem a legjobban az a kérdés foglalkoztat, hogy nem rohad rá a sapka a fejére?

biododírium 2013.05.24. 12:29:40

@Adj gázt!:
Ez a poszt Alexról szól, nem a "gigákról". Xfakt, Voice, Mega műsorokat tudatosan nem nézek. Alexet a hozzáértők nem juttaták volna tovább. Adott volt egy kedves kis nóta, amihez nem kell tudni énekelni. Ha leveszed a külsőt, leveszed a zenét, leveszed a szöveget, és azt nézed, hogy énekesként színpadképes e, akkor tudjuk a választ. Az, hogy a nyilvánvalóan, már-már objektíven a középszerűségről szóló Eurovízión ez produkció jól teljesített, az nem meglepő, de nem is kell elájulni emiatt.
Sztem amúgy egyetértünk, csak más szemszögből nézzük. Én az énekesi mivoltát kritizálom (joggal), te meg, mint sikeres produkciót értékeled az Eurovízión.
Nekem a norvég csapat volt tetszetős. Jó nóta (ez persze szubjektív), és kristály tisztán, szép hangszínnel éneklő énekes, pedig ebben anótában sem kell nagyot énekelni.
www.youtube.com/watch?v=1BHHlS4FZIA

tingli-tangli 2013.05.24. 12:31:59

Tudtommal Alexet a kiadója nevezte, aki mint HP-től tudjuk a CD-é is. A zsűri pedig valami megmagyarázhatatlan okból azok között tartotta, akikre egyáltalán szavazni lehetett. Azért nem fújtak rá annyira. Erre keresd kedves író a magyarázatot. Ez a sztori tényleg arra példa, hogy vannak csodák. (Minket csak nem érint a bundabotrány). Tartok tőle, a többi produkció a Dalból max. a középmezőnybe végezhetett volna.

Ainult Mina 2013.05.24. 12:35:41

Sajnos nem Csiszár Jenőt vagy Rákay Kálmánt fogja váltani a zsűriben.

2013.05.24. 12:52:45

@biododírium: ez így hülyeség. Ha te magad a szakmának tartod, akkor max. a zenéjéről mondhatsz ítéletet.

Hogy színpadra való-e, azt meg a közönség dönti el.

A zenéjéről viszont felesleges ítéletet mondani, mert egy olyan versenyre, mint ez az Euróakármi, gyakorlatilag bárki bármivel kimehet, nem oszt, nem szoroz.

A színpadképessége meg ki fog derülni. Ha tippelni kéne, azt mondanám, hogy egy év múlva a kutya sem fogja ismerni. De ennek semmi köze a zenéje színvonalához - egyszerűen unalmas a srác. Ha viszont valaki ebben a szakmában személyiségét tekintve dögunalmas, zenéjét tekintve gyenge, akkor legalább írjon olyan szövegeket, mint Bereményi vagy Dylan

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.05.24. 12:56:11

Nekem már az is bejön, hogy nem leszek ideges ha hallom ezt a nótát.

Attilajukkaja 2013.05.24. 12:56:50

Bevallom, nekem mar az elejen tetszett a dal. Egyszeru, amilyen en is vagyok. Nem szegyen az! :o)
De ami igazan tetszett a sracban, az a hozzaallasa, a nyilatkozatai voltak. Malmoben is tok normalis interjukat adott, nem volt elszallva magatol.
A tobbi hazai jelolt produkciojaban erzodott az izzadsagszag, hogy milyen gorcsosen gyozni akartak. Ez a srac pedig csak dudolgatott magaban, ...oszt vagy tetszik masnak is, vagy nem.
Jol irja a poszt szerzoje: o volt a legeselytelenebb, legkisebb kiralyfi. Ami szimpatikussa tette, hogy ezt o is tudta es ennel nem is akart tobbnek latszani! :o)

Gazz 2013.05.24. 12:59:31

Az ötfejű zsűrit úgy el kellene hajtani a p.ába, hogy az legyen mindenkinek az emléke róluk, ezek azok, akik a legkevésbé értettek ahhoz, amit csináltak.

Attilajukkaja 2013.05.24. 13:03:04

@Gazz:
Kik is voltak benne?
Fel tudod idezni?

Bambano 2013.05.24. 13:11:17

jó kis poszt ez, arról tanúskodik, hogy a poszter totálisan tájékozatlan a témában. teljes törlésre érdemes, ha nem akarod magad tovább égetni vele.

joe jimbo 2013.05.24. 13:12:53

azért álljunk már meg egy percre - nem gondoljátok hogy erre a srácra nem azért szavaztak, mert olyan hűűű de jó lenne, hanem mindestől együtt a többiek voltak annyira sz.rok?

ez az egyszem eset, amikor a srác egymaga helikopter és mindenki más hülye?

kedves menedzserember és kritikus zenészek: ha nem az iso9001-es szabványszerint fröccsöntött műanyag hülyeséggel kínálták volna a népet, akkor nem az egyszem elütő kivételt választották volna...

persze lehet nyavajogni, mert így nincs fix bevétel a jogdíjakból, de ez van: menjetek vagont rakodni, az tisztességes munka (és kiszámíthatóbb is)

Bambano 2013.05.24. 13:14:45

Egyébként azt, hogy színpadra való-e, a közönség már eldöntötte a legutóbbi élő koncertjén, volt is róla cikk.

Az pedig, hogy a németek első helyre tették, max. annyit jelent, hogy a német nézők között is egyre több a hallássérült.

Attilajukkaja 2013.05.24. 13:16:09

@joe jimbo:
Szerintem a tobbiek sem voltak szarok,...csak mar kicsit uncsik. Szakmai szempontbol a tobbiek voltak jobbak. Ez vitathatatlan.
"ha nem az iso9001-es szabványszerint fröccsöntött műanyag hülyeséggel kínálták volna a népet, akkor nem az egyszem elütő kivételt választották volna..."
Szerintem itt van a kutya elasva!

... zöld levelecske, ... (törölt) 2013.05.24. 13:18:11

@biododírium: El is mehettek a 3,14ba, testületileg... A nép üzenet nektek, világosabban, mint SZDSZ-nek az EU parlamenti népszavazáson

Attilajukkaja 2013.05.24. 13:18:40

@Bambano:
"hogy a németek első helyre tették, max. annyit jelent, hogy a német nézők között is egyre több a hallássérült"
Szerintem nem kellene meg itt is a nemeteket sertegetni! :o)
Talan csak mas szempontokat vettek figyelembe, amikor szavaztak.

no_successful2 2013.05.24. 13:19:09

@biododírium:

"Akik szerint enne a gyereknek a színpadon a helye, azok között nincs zenész. Zenészt (jómagamat is beleértve) pozitívan nyilatkozni róla még nem hallottam. "

POP zene érted ? Populáris. A közönségnek ez kell, és nem te. Függetlenül attól, hogy mennyit zenéltél már, és szakmailag hová pozicionálod magad, a popzenében az dönt, kinek a dalait hallgatják.
A fanyalgásaitokat, valahogy úgy értelmezem, hogy ti évtizedeket szenvedtek, hogy úgymond fejlődjetek, közben toljátok az izzadtságszagú szerzeményeiteket, aztán jön egy ilyen mitugrász, és learatja azokat a babérokat, amiket ti is szerettetek volna. Frusztráló lehet. Tudjátok lehet hogy Alex egy olyan amatőr, akinél bizonyos zenei tudásbeli problémák is lehetnek.
De valamit rohadtul eltalált, mert igény van rá, és sokan szeretik. Én úgy gondolom, a POP zene kicsit olyan mint a népzene (folk). Nem kell hogy zenei konzervatóriumot végezzen az, aki dalt szerez, lényeg az, hogy eltaláljon valamit, megérintse az embereket, hozzon valami új színt.
Na, a legtöbb mai magyar "profi" POP zenészből ez hiányzik.

Adj gázt! 2013.05.24. 13:20:03

@biododírium:

Én úgy láttam, hogy a poszt mindegyikükről szól, Alexről is és a gigasztárokról is. Hiszen a nép a legkisebb királyfit választotta, nem a gigasztárokat, mert nyilván ha a felhúzott szemöldökkel buzoid hangon nyekergő Szakmai Kállayt választja a nép, akkor bölcsen döntött volna, Zenészt választott volna, nem legkisebb királyfit.

Én nem vagyok oda Alextől a legkevésbé sem, és természetesen soha életemben nem szavaztam senkire SMS-ben. De emberileg szimpatikus volt, ma is az. A zenéje szódával elmegy, néhol még ötletes is, a hangszíne kellemes, ennyi. Nem jó zenész szerintem, de zenész, és amit külön értékelek, hogy nem majom, és nem is homokos, vagyis halmozottan hátrányos helyzetű előadóként lépett fel multinacionális vállalatok ellen.

Azt hiszem, ezt díjazta a közönség is elsősorban.

El kéne gondolkodnia a Szakmának ezen, mert ilyen lesújtó kritikát még sosem kaptak korábban, pláne nem akolmeleg környezetben. Persze nincsenek illúzióim, legközelebb biztosra mennek, és Alex helyett majd indítanak még egy Justin Bieber-klónt.

... zöld levelecske, ... (törölt) 2013.05.24. 13:22:11

@Bambano: Se a dal, se a jurovizó nem az énekhangról szól. Ébresztő!

Adj gázt! 2013.05.24. 13:22:24

@joe jimbo:

"iso 9001-es szabvány szerint fröccsöntött műanyag hülyeség"

Pompás megfogalmazás.

Attilajukkaja 2013.05.24. 13:25:25

@no_successful2:
"De valamit rohadtul eltalált, mert igény van rá, és sokan szeretik. Én úgy gondolom, a POP zene kicsit olyan mint a népzene (folk)."
Igen!!!!

@Adj gázt!:
"De emberileg szimpatikus volt, ma is az. A zenéje szódával elmegy, néhol még ötletes is, a hangszíne kellemes, ennyi."
Igen!!! Es meg akkor is igen lenne, ha a srac veletlenul homoszexualis lenne (ahogy nem az).

biododírium 2013.05.24. 13:26:13

@... zöld levelecske, ...: Káposztafej, te egyértelműen nem érted, amit olvasol, különben nem írnál támadó hülyeségeket. Ezt is kár leírnom emiatt.

Adj gázt! 2013.05.24. 13:26:39

@... zöld levelecske, ...:

Hogy miről szól, azt elsősorban az előadók döntik el. Ha a Vágtázó Halottkémeket indítanánk, akkor róluk szólna, és hogy miképpen lehet demokratikusan betiltani az efféle indulókat, akik képesek igazi hatást kifejteni a közönségre. Ha Szakmai Zenészeket indítunk, akkor tovább építjük a műanyag piramist.

no_successful2 2013.05.24. 13:27:21

@Dövan:

"Engem a legjobban az a kérdés foglalkoztat, hogy nem rohad rá a sapka a fejére? "

:)))) Nem vagy te egy kicsit je ?

Gazz 2013.05.24. 13:30:48

@biododírium: Én (magamat is beleértve) többet is.

Adj gázt! 2013.05.24. 13:32:17

@Attilajukkaja:

Volt egyébként másik, nő-férfi kapcsolatot megéneklő dal mostanában az Ejrovízió mezőnyében, vagy a Gigasztárban? Régebben az egyik elsőrangú téma volt a szerelem, a régebbent úgy értem, az emberiség történelmében az utóbbi 10-20 évet leszámítva. Régi szép idők, amikor még a nők lekurvázása volt a baj, ma már nincsenek is nőkről szóló dalok.

a rettegett drótos 2013.05.24. 13:33:42

Gyerekek, nézte valaki ezt e jurovízsön döntőt úgy igazán? Kontrafalzett Vlad Tepes? Latexbe tekert akkora segg, hogy nincs az a méteres f.sz ami beért volna? 97 éves papa bőgővel, aki majdnem infarktust kapott a mellette álló csaje folyamatos moleszterálásától? Alex volt a legkonszolidáltabb figura. Ja, a szám? Az szar volt, de nem mindegy?

Bambano 2013.05.24. 13:36:43

@no_successful2: neked is mondom: alex *NEM AMATŐR*! ez az alapvető tévedés a posztban, ezért érdemes az azonnali törlésre. Alex ugyanolyan szórakoztató ipari termék, mint pl. a compact disco. menedzsment által megtervezett, felépített, promótált, menedzselt, kampányolt TERMÉK. Annak pedig gagyi. Aki Alexre, mint egy amatőrre tekint, vagy a szegényember legkisebb fiára, az orbitálisan téved.

Bambano 2013.05.24. 13:38:26

@Adj gázt!: hallássérültek és tájékozatlanok kedvéért: volt. például a merry me idén a finnektől.

Attilajukkaja 2013.05.24. 13:38:34

@Adj gázt!:
"Régebben az egyik elsőrangú téma volt a szerelem, a régebbent úgy értem, az emberiség történelmében az utóbbi 10-20 évet leszámítva."
Jaj, ne ma'!!! A szerelem mindig jo tema volt a danonaszasba. Miert vagy ennyire negativ? :o)
Mi van pl. a ket pici legoval? :o)))

Adj gázt! 2013.05.24. 13:43:28

@Bambano:

Nem egészen, ő ugyanis maga írja a zenét, maga választja ki, kivel adja elő, ő maga énekli, ő maga nyilatkozik, már amikor egyáltalán van kedve egyáltalán, és ő maga védi meg magát a támadásoktól.

Ellentétben a Szakmai Sztárokkal, akiknek a gigasztár bizottsága írja a zenét Justin Bieber legújabb slágerének módosításával (vö.: dizájner zene), a kiadó állítja össze a "zenekart", a legkevesebb ellenhatást kiváltani képes énekessel énekeltetik, majd kompjúterrel felturbózzák, a menedzserei nyilatkoznak 7/24 a Szakmai Sajtóban, és Szakmának álcázott álújságírók, álzenészek tolják mindenhol.

Az igaz, hogy ő is vesz igénybe segítséget.

De kb. úgy aránylik a Szakmai Sztárokhoz, mint a Wembley pályája a műfüveshez.

biododírium 2013.05.24. 13:43:31

@no_successful2:
Úgy fogalmazol, hogy bekeretezel egy sablonba. Eszedbe sem jut, hogy mekkorát tévedhetsz ezzel, így nem is veszem magamra, mert nem nekem szól, amit írtál. Viszont ebből is látszik, hogy mennyire nem vagy képben, a zenével és a zenei közösségekkel kapcsolatban.

Attilajukkaja 2013.05.24. 13:45:03

@a rettegett drótos:
" Kontrafalzett Vlad Tepes? Latexbe tekert akkora segg, hogy nincs az a méteres f.sz ami beért volna? 97 éves papa bőgővel"
Hi-hi :o)))) ez jo!
Azert voltak jo eloadasok. Is.

@Bambano:
"Alex ugyanolyan szórakoztató ipari termék, mint pl. a compact disco. menedzsment által megtervezett, felépített, promótált, menedzselt, kampányolt TERMÉK"
Nem tudom, de felek, igazad van. Egy szint utan mar szukseges a menedzseles. De Alex szerintem is abszolut amatorkent nevezett be a versenyre. Es ha ezek utan valaki fantaziat latott benne, annak csak gratulalni tudok! (Igy utolag.)

Adj gázt! 2013.05.24. 13:47:42

@Bambano:

És miféle házasságról énekeltek? Ma már lehet kutyával, lóval is, kutya lóval is.

Alexnek lány a kedvese.

@Attilajukkaja:

Eh...

a rettegett drótos 2013.05.24. 13:50:59

@Attilajukkaja: Félreértesz. Jövőre tuti megnézem valahogy a román válogatót, zseniális lehet, ha ott egy herélt Drakula a győztes, milyen a többi? Szórakoztató IPAR, vagy nem? :)

Attilajukkaja 2013.05.24. 13:52:08

@Adj gázt!:
"Alexnek lány a kedvese"
A dalban csak egy elkepzelt lanyrol enekel....
De nem ez a lenyeg.
Miert vagy ennyire pesszimista a mai szerelmes notakkal kapcsolatban? Ennyire rosszak a tapasztalataid?

pucros 2013.05.24. 13:54:27

@Attilajukkaja:
@Adj gázt!:

Evvel a dalban nincsen szerelem, pont hogy nincs. Szinte minden soráról süt, hogy nem személyről szól. Egy nagy megszemélyesítés az egész.
Maximum elindulni/megnyugtatni csendesen tudna ember. Persze állítólag volt, akit farkasok neveltek, és esetleg egy repülőgép fedélzetén tényleg lehet táncolni felhők között, de nyilván nem erről szól.

strappa 2013.05.24. 13:54:58

@soro0667: "Itt még nem a "király" akarata érvényesült..."
A "királynak" semmibe nem került volna nem beszavaznia a végső 4-be Alexet.
Beszavazták, saját akaratukból.

Bambano 2013.05.24. 13:56:29

@Adj gázt!: ugyanaz a menedzseriroda menedzseli, mint a compact discot. az iroda intézi a reklámkampányait, stb. ez nem titok, volt róla cikk a neten, csak el kell olvasni. lehet, hogy ő maga írja a szövegeit (vagy azt mondták neki, hogy az imidzse szerint ezt kell nyilatkozni), de a külsejét például jól láthatóan dizájnolták. következésképp nem azt a mércét kellene vele szemben alkalmazni, mint egy teljesen amatőr esetén, hanem ugyanazt, amit a compact discoval, radics gigivel meg farkas katalinnal szemben alkalmaztak. aszerint pedig hulladék, amit csinál. és ezt nem menti a 10. hely sem, mert attól, hogy sokan hallgatnak valamit, még nem lesz jó. gangnam style megvan? akkor értened kell, miről beszélek.

@Attilajukkaja: nem félelem kérdése, mert ez nem találgatáson alapszik. vannak a neten cikkek róla.

www.quart.hu/quart/hirek/20130408-sok-nyelvre-leforditanak-byealex-dalat.html

áprilisi cikk, tehát már az eurovízió előtt is biztosan volt menedzsmentje. "A magyar versenystáb és az énekes menedzsmentje videokampányt indít,"... ez amatőr versenyző? francokat. ugyanolyan profi, mint a többi. azóta még több cikk született, a gugli dögivel hozza őket, ha beírod, hogy byealex menedzsment.

úgyhogy maradjunk annyiban, akik szerint ez egy sikeres amatőr produkció volt, azok most tájékozatlanságuk folytán arccal hárították a murvát. mint a poszter is.

Pilatus 2013.05.24. 13:57:10

Miért e felzúdulás oda-vissza? Jött egy srác, és egy viszonylag egyszerű dallammal belopta magát sok-sok ember szívébe. Ennyi történt.
Legalább Alex révén azt érezhették sokan, hogy mégis ér valamit a szavuk.
Ez az igazi érdem, nem a tizedik hely...

no_successful2 2013.05.24. 13:57:11

@biododírium:

Bocsi rosszul fogalmaztam, ismeretlenül nem neked szólt személy szerint a dolog, egyszerűen csak azt akartam megfogalmazni, mennyire nem szeretem, ha egy "szakma" neki esik valakinek, aki outsider-ként komoly sikereket ér el, az adott szakmában. Holott a dolog rém egyszerű. Aki sikeres, az sikeres. Nem a talajt kell szidni, és főleg nem a kertészt, ha egy virág szépen nő, hanem elgondolkodni a dolgon.

Attilajukkaja 2013.05.24. 13:58:05

@a rettegett drótos:
"ha ott egy herélt Drakula a győztes, milyen a többi?"
Lehet, hogy ott is olyan alapon valasztottak meg a nepek a favoritot, mint a mi Alexunket: mas volt, mint a tobbi. Tenyleg meg kell nezned jovore a vallogatojukat. En erre itthon sem lennek kepes,...de neked sok kitartast kivanok. :o))))
(Amugy a pasiban az volt a plane, hogy nem herelt. Tok melyrol inditotta a dalt, aztan valami kiszamithatatlan okbol atvaltott arra az eunuch hangra, ami nalam is kiverte a biztositekot. Brrr.)

Adj gázt! 2013.05.24. 13:58:43

@Attilajukkaja:

Csak azt fejtegetem, hogy ma egy vállaltan heteroszexuális előadó nagy hátrányból indul a politikailag "korrekt" médiában, pláne ha még magyarul is énekel.

Bambano 2013.05.24. 14:02:17

@Pilatus: a felzúdulás oka (legalábbis részemről) hogy marhaság a poszt. az egy másik téma, hogy a marhaság alátámasztására hozott érvekben előkerül sanyi teljesítménye is.

Pilatus 2013.05.24. 14:03:10

@Bambano:
Mondjuk ebben igazad van.

valerio 2013.05.24. 14:03:24

Ebben már nincs ennyi.

Bambano 2013.05.24. 14:03:45

@Adj gázt!: te láttál ott *vállaltan* hetero előadót?

figyelem, ez a hsz nem a valós tényállást firtatja, hanem azt, aminek látszott. a látszatot.

regress 2013.05.24. 14:09:11

@Bambano: vájtfülű ,az senkinek nem csípi a szemét,hogy milyen szar volt a zsűri?ilyen meg sem fordul a kisagyadban?

Attilajukkaja 2013.05.24. 14:13:10

@Pilatus:
"Miért e felzúdulás oda-vissza? Jött egy srác, és egy viszonylag egyszerű dallammal belopta magát sok-sok ember szívébe. Ennyi történt."
Valoban csak ennyi tortent. Nem ettol lesz dragabb a cigi (kenyer, tej, stb.) a jovo honaptol!!! Igazad van. Semmitmondo dolog, ha ugy veszem. De itt egy alapveto szemleletrol van szo, nem csak egy srac jelentektelen dalarol/"gyozelmerol" egy europai fesztivalon. Hanem magarol a ByeAlex jelensegrol. Szegeny srac, maga sem tudhatta, milyen lavinat indit el azzal, hogy jelentkezett az elovalogatasra. :o) Nem akarom eltulozni az egesz szereplese jelentoseget, de azt en is erzekelem, hogy a magyarok nagy reszenek mar tenyleg nagy szuksege volt/lenne egy ilyen legkisebb kiralyfira.
Regen latott mar a magyar ember egy ilyen szimpatikus, oszinte es egyszeru emberket gyozni. Raadasul nem egy elfogult zsuri hozta ot ki gyoztesnek, hanem a Zemberek.
Meg akkor is, ha sok Zenesznek ez nincs inyere.

azbesztos 2013.05.24. 14:14:08

Nekem "tetszett", hogy egy angol lapban nacionalistának nevezték Bye Alexet, mert magyarul énekelt. Pedig ez csak arra bizonyíték, hogy ilyen beképzelt, ostoba nácik vannak az angolok között, akik azt hiszik, hogy ronda, primitív business nyelvvé korcsosult, vartyogó nyelvük a kultúra csúcsa.
Bye Alex nem a "legkisebb fiú" szindróma miatt nyerte meg annyi ember rokonszenvét, nem mert talán az egyetlen értékelhető számot adta elő a nyálas, összelopkodott, átremixelt, unalmas giccsözönben. Még az első díjas dán számról is kiderült, hogy pofátlanul lopták az egészet. Egyébként első hallásra nekem is furcsa volt a Alex száma, de tényleg igaz az, amit egy német újságban olvastam, hogy minél többször hallgatja az ember, annál jobban tetszik. Hihetetlenül egyszerű dallam és ritmus, megragadóan költői, invenciózus szöveg, -egyszóval egy kis remekmű. Büszkék lehetünk rá, és nem érdemes törődni a slágergyárosok ájvékolására, az irigység beszél belőlük.

azbesztos 2013.05.24. 14:19:12

Az is lehet hogy az nem volt trendi egyesek szemében hogy férfi létére Bye Alex azt merte énekelni, hogy a "az én kedvesem egy LÁNY..."
Pedig van ilyen.

2013.05.24. 14:19:28

@Bambano: van itt egy kis félreértés. Lehet, hogy te naprakész vagy a magyar celebvilág menedzseriális hátteréről, de a nagyközönség nincs. Ergo számukra tényleg úgy TŰNT, hogy a sok agyonhájpolt mittudomén ki mellett odaállt egy ismeretlen mittudomén ki, aki éppen az ismeretlensége és a zsüri iránta tanúsított ellenszenve miatt kapta a sok protestszavazatot. Lehet, hogy ez egy nagy átverés volt,, egy kiválóan megszervezett trükk, ettől még az a mechanizmus, amit a blogszerző felvázol, elég valósnak tűnik.

Attilajukkaja 2013.05.24. 14:21:23

@Adj gázt!:
"ma egy vállaltan heteroszexuális előadó nagy hátrányból indul a politikailag "korrekt" médiában, pláne ha még magyarul is énekel"
Bocsi, de erre semmi sem utal. Ez egy legbol vett vadaskodas.
Kulonben is, mi a meghatarozasa a "vállaltan heteroszexuális előadó"-nak? Az eloadoktol szexualis nyilatkozatot kernek mielott enekelni kezdenek? Vagy mi?
De felek, ez a tema tul messzire visz, es nem is a poszt resze.
Szemeleyesen persze barmikor beszelgethetunk a dologrol.

Adj gázt! 2013.05.24. 14:22:50

@Bambano:

Ettől még a Compact Disco klasszikus dizájnerzene volt, Alexé meg nem.

Emlékszel a CD dalából akárcsak két egymást követő hangra is?

Nincs az a rossz zene, amire ne emlékeznék, de a CD-től semmire. Wolf Katitól úgyszintén. Az ufós alkimista zenéiből dettó.

Attilajukkaja 2013.05.24. 14:24:44

@azbesztos:
" Bye Alex azt merte énekelni, hogy a "az én kedvesem egy LÁNY..."
Jesszusom! Te is ennyire paranoias vagy? Miert? Hany dalt ismersz, amiben a sracok azt enekeltek az elmult evekben, hogy az o kedvesuk egy FIU?

regress 2013.05.24. 14:49:01

@azbesztos: ahogy elnézem a mai fiatalokat,kihalófélben van ez a faj.

indapass90210 2013.05.24. 14:52:57

@no_successful2: na majd meglátjuk, amikor nyár közepén, 40 fokban haknizik!

Amatőr 2013.05.24. 15:45:26

@biododírium: "Zenészt (jómagamat is beleértve) pozitívan nyilatkozni róla még nem hallottam."

Oszt ki nem sz@rja le? (bocs!)

Sem a lemezekért, sem a koncertjegyért nem az úgynevezett szakma fizet.
Kizárólag a közönség.
B.A. produkciójára van vevő , a többi pedig indifferens.
Illetve Barátom, savanyú a szőlő.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2013.05.24. 15:57:13

„Nem lehet a véletlen műve, hogy napjaink sztárkeresőin is a repertoár kilencvenkilenc százaléka a reménytelen, a beteljesedő, a boldog és boldogtalan szerelemről szól, nem pedig a bérelszámolásról...”
/S. Nagy István/

Fentiek fényében jövőre az alábbi dallal indulok, ha valaki megzenésíti nekem:

A SZERELMES BÉRELSZÁMOLÓNŐ

Szerelmes a bérelszámolónő,
Szíve csücske szénszemű proletár.
S lelke kohójában a hő úgy nő,
Hogy irigy a dél-kazahsztáni nyár.

Napközben mosolyog és dudorász,
S ha az összes bért elszámolta már,
Szalad, mert ott lesz a szép martinász,
Kit kapuján épp kiásít a gyár.

Együtt mennek s összeér a két kéz,
Szemük csillog - ehhez minden szem ért.
Napnyugtát még két csók között megnéz,
S másnap újra vígan számol el bért.

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.com/2011/06/szerelmes-berelszamolono.html
:)

irotzsáp 2013.05.24. 16:01:10

@biododírium: Ez a ZENÉSZT minősíti!!!Nagyon el vannak szállva maguktól!!!Önjelölt népség!Honnét tudod, hogy te vagy a legjobb? Várd meg míg más mondja rólad!

Amatőr 2013.05.24. 16:02:37

@Attilajukkaja: "Meg akkor is, ha sok Zenesznek ez nincs inyere. "

Én még emlékszem, hogy a hatvanas évek közepén a kor jeles operettszerzője, Gyöngy Pál, lesújtó kritikát írt a Film,színház, muzsikában az Illés együttes legújabb daláról.
Tessen mondani, ismeri/hallgatja ma valaki Gyöngy Pál egyetlen művét is? Legalább egy dalocskát!

Mert ellenben az Illésék lemezei még ma is kelendőek!

irotzsáp 2013.05.24. 16:07:02

@azbesztos: Jó vagy, egyetértek, gratulálok! Mennyire igaz amit írtál!!!

irotzsáp 2013.05.24. 16:23:16

@biododírium: Én igen! És nem is akárkit! Nem vagy te egy kicsit beképzelt? Hogy jó vagy? Várd meg míg más mondja rólad és ne te, saját magadról!!!

eßemfaßom meg áll 2013.05.24. 19:22:34

Azért kíváncsi vagyok, hágy pásanyi rajongó fog lemezt/mp3-at venni, vagy elmenni egy fizetős fellépésre

tingli-tangli 2013.05.25. 10:12:32

Az a legszörnyebb, hogy eddig mindig kudarcnak minősítettük a szereplésünk, mert a döntőben nem szavaztak ránk, természetesen "politikai okokból"(nem beszélve, hogy egypár jelölt döntőbe sem jutott). Most örülnünk kellene, mert röpködtek rá a pontok, erre mindenki fanyalog. Ilyen nép a magyar. Ha rossz, akkor rossz, ha jó, akkor is rossz. Alex dala megjegyezhető volt és külseje is. Ettől működött az egész itthon és ezek szerint Európában is.

Amúgy nem kell szeretni a dalt, bár annak nincs füle, akinek ez nem dallamos. Emlékeztek a Veca költeményére? Na, az volt a borzalom. Amúgy egy lemez erejéig lesz esélye Alexnek, aztán marad neki az alter világ. A fanyalgók meg válogathatnak a Gigi, Kállay-Saunders András, Rácz Gergő lemezekből.

kisQtya 2013.05.25. 12:23:39

Amikor már a csapból is ez folyt, meghallgattam a Kedvesem-et.
Mondhatom, hogy borzalmas.
Az európai átlagember szintjén erre a fosch-ra van igány. Ezt értik, ezt hallják, ezt tudják énekelgetni a fürdőszobában.
Olvastam idegen nyelvű áradozó kommenteket is.

Tudomásul kell venni, hogy a fogyasztó tömegnek erre van igénye. Galambos Lajos sem tudott a trombitából megélni, mert Lakodalmas Lajosra van tömegigény. Benkő is a farkincája mutogatásából tudott megélni, mert a zenére nem volt igény.

A zenészek pedig csináljanak jó zenét a zeneileg képzett és művelt embereknek.

Chanel se a körúton flangáló cicanadrágos kispicsáknak tervez ruhát.

Szegény Alex szinpadképességestől, zenéstől, szövegestől egy trágyahalom, de nem foglalkozom vele, mert nem hozzám szól.

jasmin20 2013.05.26. 16:02:28

Magyar szokás szerint dübörög a rosszindulat,mert az egész produkció egyediségével bejött a népnek. A külföldi videókon magyarul is éneklik a dalt. Akinek ez elviselhetetlen borzalom, annak is tudomásul kell venni, hogy BayAlex sikert hozott az országnak és a magyar nyelvet is népszerűsíti. Ezért elismerést érdemel, vagy NEM?

lobster thermidor 2013.05.26. 17:25:33

A posztoló vagy nagyon naiv, vagy súlyosan csúsztat!
Ez a "legkisebb fiú" hasonlat olyan hamis, hogy visítani volna kedvem tőle.
Némi tájékozódás után simán kideríthette volna, hogy Alex mögött komoly erők állnak, olyan "sztárcsinálók" futtatják, egyengetik a karrierjét, akik ismerik a szakma minden csínját - binját. Ez a filozófusra vett hipszter forma is az általuk igazgatott sztárgyár arculattervezőinek a terméke.
Láthatóan jó munkát végeztek, mert jó sokan megették a semmiből jött, csak a maga kedvére dalokat dünnyögő torzonborz bölcsészfazon meséjét.

Tűnődő 2013.05.26. 20:32:52

@lobster thermidor: Én meg az ilyen Hermione Granger típusú "mindenkinél mindent jobban tudok" fazonoktól, meg a kommentjeiktől tudnék visítani.

Az elég nyilvánvaló (szó is kár rá vesztegetni), hogy a popzenében mindenki mögött áll valaki, aki menedzseli, arculatot csinál neki, satöbbi. Enélkül a mai popéletben nem igen tud érvényesülni senki.

De - és itt a lényeg - torzonborz, filozófus fazont, aki maga írja a dalait, és dünnyögve előadja, nem lehet csak úgy kitalálni és bárkiből megcsinálni. Szívesen megnézném például, amint Kállay-Sanders Andrásból megpróbálsz ilyen fazont gyúrni. Alex VALÓBAN torzonborz, filozófus figura, aki maga írja a dalait és dünnyögve előadja. Különösebben nem kellett tehát kitalálni, legfeljebb észrevenni benne a lehetőséget. És azt meglovagolni. Ha ezt valaki megtette, akkor gratulálok neki, mert észrevette, hogy ez a figura más, mint a többi.

Fenntartom egyébként, hogy van Alexben, a személyében és a másságában, a sutaságában és az egyszerűségében egy szegény ember legkisebb fia feeling, ami megszerettette a közönséggel. Ezt persze nem feltétlenül lehetett előre tudni, de így alakult, ez a mechanizmus működött. Leginkább szerintem azért alakult ezt így (a fentieken túlemenően), mert Alex ebben a filozófus figurában önmaga lehetett, ami leginkább az általa adott őszinte, egyszerű, szokványostól eltérő interjúkból világlott ki.

Tűnődő 2013.05.26. 20:58:37

@kisQtya: Rossz irányba megy a gondolkodásod, zsákutcába visz. Az ugyanis nagyon nem igaz, hogy jó zenét csak zeneileg képzett és művelt emberek számára lehet írni és csak ők élvezik, értékelik. Ha az Eurovízió példájánál akarnék maradni, akkor a tavalyi győztes dal a szakma szerint is messze a legjobb volt és érdekes módon a közönség is szerette, első helyre szavazta. De nyert itt korábban egy ABBA nevű formáció is (talán rémlik), akit a szakma mindig magasztalt és emellett máig a legnépszerűbb zenekarok egyike.

Nem csak az igénytelen zene lehet tehát népszerű, kár ezt bizonygatni próbálni. Az egyik legeklatánsabb zeneirodalmi példa arra, hogy az igényes zene lehet népszerű, Mozarté. A szakma pontosan tudta, hogy nagyon magas színvonalú zenét ír, és bár féltékenységből megpróbálta elgáncsolni, a közönség szerette és máig a legnépszerűbbek egyike. Érdekességként megemlítem, hogy sikerének egyik titka, hogy egyszerű, könnyen befogadható zenét írt. Zenéje sokszor szinte a gyermekdalok egyszerűségét mutatja. Lehetne rá mondani, hogy primitív. Helyette azt mondják, zseniális. Ugyanis ilyet írni nagyon nem könnyű.

Ha már a komolyzenénél tartunk, Galambos Lajos nem azért lett Lagzi Lajcsi, mert a komolyzenéjére ne lett volna igény. A komolyzenére is óriási igény van és viszonylag sokan igen jól megélnek belőle, még Magyarországon is. Galambos Lajos azért választotta a Lagzi Lajcsi utat, mert ez sokkal kevésbé munkás, ugyanakkor ez is jól fizet. Ugyanezért a pénzért a komolyzenében többet kellett volna (kellene) dolgozni, fáradni, gyakorolni, mert az egy nehezebb műfaj.

Benkő Dániel kóros exhibicionizmusát pedig végképp nem érdemes idekeverni, az ugyanis teljesen másról szól, nem arról, hogy melyik zene az igényes, melyik nem, illetve milyen zenére van igény, és milyenre nincs.

pali923 2013.05.27. 09:02:10

Hűha, ennél sokkal komolyabb témáknál tizedennyi kommentár sem jött :)

kisQtya 2013.05.27. 20:59:25

@pali923: Ez "foglalkoztassa" az embereket. :))))

lobster thermidor 2013.05.28. 11:04:27

@Tűnődő:

Válaszodat olvasva ismét kiderül a régi szólás igaza, hogy nagy különbség van ama két dolog között amikor az okos hülyéskedik, vagy a ..... okoskodik. :)

Tűnődő 2013.05.28. 11:38:52

@lobster thermidor: Pontosan így van. Örülök, hogy van némi önkritikád, és beláttad, nem kell feltételnül mindig okoskodnod. A kommentjeidet is nyilván másként fogadja az ember, ha nem abban a stílusban írod őket, amelyben a május 26-it írtad.

Attilajukkaja 2013.05.31. 13:19:31

@pucros:
Ez a dal tele van szerelemmel. De nem egy valos szemely irant. Ezt maga az eloado/szerzo is elmondta egy parszor.

A lenyeg nem is ez. Hanem, hogy a te lelkedet megerinti-e, vagy sem.

Attilajukkaja 2013.05.31. 13:32:27

@kisQtya:
"Szegény Alex szinpadképességestől, zenéstől, szövegestől egy trágyahalom, de nem foglalkozom vele, mert nem hozzám szól."
Elfogadom.
De igazabol ki szol hozzad?
Mit szolsz a Nemzeti Osszetartas Dalarol?
Vagy mi is a cime?
süti beállítások módosítása