OECD munkaerőpiaci tanulmány

A magyar az egyik legtöbbet dolgozó nemzet, derül ki az OECD egy napokban közzétett tanulmányából. A 34 OECD tagállamból csak háromban dolgoznak többet, mint nálunk. A közzétett statisztika szerint azok a magyarok, akiknek van munkájuk, tavaly átlagosan 1980 órát dolgoztak - ennél többet csupán a görögök (2032 óra), a chileiek (2047 óra) és a mexikóiak (2250 óra) robotoltak. A hazai adat bőven meghaladja az 1776 órás OECD-átlagot.

Az ember hajlamos erre a hírre felkapni és tamáskodva megrázni a fejét. De miért is? Talán nem gondoljuk úgy, hogy sokat dolgozunk? Nem erről van szó. Nyilvánvaló, hogy bárkit is kérdezünk meg a témáról, az illető úgy gondolja, és azt válaszolja, hogy sokat, már-már elviselhetetlenül sokat dolgozik. Hát akkor mi a gond? Itt a mérési statisztika, ami ezt ráadásul alá is támasztja! Vagy a dolog mégsem ilyen egyszerű?

Nem bizony! Azért kapjuk fel a fejünket, mert él bennünk egy pozitív előítélet, mely szerint a munka mennyisége összefüggésben van a munka által megtermelt értékkel. Másképp kifejezve, a munkamennyiség és nemzeti össztermék között egyenes arányosság áll fenn, azaz minél többet dolgozunk, annál több értéket termelünk. Van továbbá egy másik összefüggés is, amely nyilvánvalóan fennáll, de legalábbis nyilvánvalóan fenn kellene állnia: ha több értéket termelünk, akkor jobban is élünk. Legtöbbünk valószínűleg ezen a gondolati ponton kapja fel a fejét és ingatja hitetlenkedve. Ha ugyanis tényleg mi lennénk az egyik legtöbbet dolgozó nemzet, akkor a fenti logika alapján nekünk kellene lennünk az egyik legjobban élő nemzetnek is. Meg a görögöknek, a mexikóiaknak és a chileieknek. Utóbbi adalékok tovább növelik kételyünket, mely szerint valami itt nagyon nincsen rendben, hiszen csak itt Európában, a közvetlen szomszédunkban tudunk nem kevés nemzetről, amely nálunk jobban él, nem is beszélve a tágabb Európáról és a világ többi részéről. Ezek a nemzetek nem dolgoznak annyit, mint mi? Létezik ilyen igazságtalanság?

Igazságtalanságok persze léteznek, ezt régóta tudjuk. Igazságtalan volt például, amikor a második világháború végén a „felszabadító” orosz katonák végigfosztogatták az országot és amúgy mellesleg magukkal hurcoltak több százezer embert „malenkij robotra” (oroszból gyengébbek kedvéért „egy kis munkára)”, ami azt jelentette, hogy a szerencsétlenek éveken keresztül güriztek éjjel-nappal mindenféle orosz munkatáborokban, legtöbbjüket csak négy-öt év elteltével látták viszont a családtagjaik, de sajnos tekintélyes részük sohasem tért haza.

Úgy tűnik, ehhez hasonló égbekiáltó igazságtalanságok, malenkij robotok még ennyi idő elmúltával, fejlett 21. századunkban is előfordulnak. Kezdhetjük mindjárt ezzel a bizonyos OECD tanulmánnyal. Miért is dolgozik annyit a szegény jó magyar? Ráadásul egyre többet, hiszen nem elég, hogy az 1980 órával az élmezőnyben vagyunk (összehasonlításként a németek 1413, a hollandok 1379 órával „szerénykednek” a listán), de ráadásul azon kevés nemzetek egyike is vagyunk, ahol az előző felméréshez képest a munkaórák száma nőtt (2010-ben még „csak” 1962 órát robotoltunk).

Mielőtt nagy felháborodásunkban az utcára vonulnánk, meg kell értenünk az OECD tanulmány logikáját. A derék statisztikusok nem a nemzet által elvégzett összes munkát, hanem a munkahellyel rendelkezőkre jutó munkamennyiséget vizsgálták, mégpedig egy főre vetítve. Ebben foglalunk el ilyen előkelő helyet.  Az így adódó magas értéknek több oka van. Egyrészt viszonylag magas a munkanélküliség (11%), azaz az OECD átlaghoz (8,2%) képest kevesebben rendelkezünk állandó munkával. Ez önmagában véve is gond, de még nem lenne tragédia. Az igazi gondot az jelenti, hogy átmeneti és részmunkaidős foglalkoztatásban is nagyon gyengék állunk. Átmenti foglalkoztatásban az OECD átlagot még úgy, ahogy megközelítjük (nálunk 8,9%, míg az OECD átlag 12%), de részmunkaidős foglalkoztatásban a béka feneke alatt vagyunk (4,7% a 16,5%-os OECD átlaghoz képest siralmasan alacsony). Összességében tehát a fő problémát az jelenti, hogy a többi országhoz képest nálunk, Magyarországon kevesebb ember dolgozik, kevesebb emberre jut az elvégzendő munka, ami eleve magasabb óraszámokat eredményez, ráadásul ezt még tovább növeli a túlórák száma is.

Ez tehát a paradoxon feloldása. Sokat dolgozunk, legalábbis azok, akik valóban dolgoznak, akiknek a száma viszont viszonylag alacsony. Így az egy főre jutó jelentős munkamennyiségből összességében nem adódik több elvégzett munka nemzeti szinten, sőt, inkább kevesebb. Nem új felismerés ez sajnos; régóta ismert tény, hogy kis hazánkban nem csak a munkateher, hanem az adóteher is a viszonylag kisszámú foglalkoztatottra hárul. (Csak, hogy erről az igazságtalanságról se felejtkezzünk el!)

Így fest tehát a malenkij robot a 21. században. Vagyunk néhányan itt Magyarországon, akik nyomjuk a robotot, mint nagyapáink nyomták a világháború után Oroszországban. Kicsit cinikus megfogalmazásban annyi a különbség, hogy most még ráadásul az adót is mi fizetjük.

Szerző: Tűnődő  2012.12.28. 06:00 45 komment

Üdv a harmadik évezredben! (Gondolat 2012)

Könyvrendelés

E-book vásárlás

Egy menedzser tűnődései (Gondolat 2011)

Könyvrendelés

E-book vásárlás

A bejegyzés trackback címe:

https://egymenedzsertunodesei.blog.hu/api/trackback/id/tr224983197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisQtya 2012.12.29. 10:54:17

Ha lenne normális munkaügyi felügyelet ebben az országban, akkor ez nem fordulhatna elő. Ha lenne normális szakszervezet ebben az országban, ez akkor sem fordulhatna elő.
De hát nyilván maga a munkaügyi felügyeleti hatóság is ingyen túlóráztatja a tisztviselőit.
Én a sokat szidott közigazgatásban dolgozom, ahol egész nap manikűrözünk (állítólag). Sajnos én nem a manikűrös részlegen dolgozom, mert rendszeresen este 6-7 órakor járok haza, természetesen sosem fizetnek túlórát. Mi fegyelmezetten, proxi-kártyával lépünk be és ki, tehát ha a munkaügyi felügyeletet nagyon érdekelné, csak le kellene kérni az adatokat.
Nálunk teljesen természetes, hogy munkaidő vége előtt 20 perccel osztanak ki olyan feladatot, ami másnap délelőttre határidős és láthatóan 3-4 órai munkát igényel. Nálunk már nincs is normál ügymenet, csak sürgős, sürgősebb és mégsürgősebb feladat van, ebből következik, hogy a mégsürgősebbért kiejtjük a kezünkből a sürgőset, vagy a sürgősebbet, a normál határidős feladat pedig azért ég a körmünkre, mert a sürgősektől nem jutunk hozzá, tehát állandó a stressz.
Persze olvasunk szép cikkeket arról, hogy az állandósult munkahelyi stressz milyen károkat okoz a nemzetgazdaságnak.
A kormány pillanatnyi ötletelései, az utolsó utáni pillanatban megjelenő, majd állandóan módosuló jogszabályok teljes káoszt okoztak a közigazgatásban.

Pedig ez egy olyan jó munkahely, hogy szinte mindenki itt szeretne dolgozni.

A párom egyéni vállalkozó, folyamatosan küzd a nem fizető ügyfelekkel, a link, tolvaj munkavállalókkal és a baszogató, bírságoló, pénzfejő hatóságok tömegével, az adóteherről már nem is beszélve.

Az is hülye, aki dolgozik ebben az országban!

miserables 2012.12.30. 14:31:01

Hollandiában élek 6 éve . Egyszerű a megoldás erre már rájöttek a fejlett világban .Nincs készpénz cégek között 1 eurós tételt is csak bankszámlára utalással lehet kiegyenlíteni ,legyen az árú vagy szolgáltatás .Fizetést alkalmazottaknak szintén bankszámlára utalnak és a fizetési kimutatást internetes weboldalon tárolják két évig visszamenőleg .Az adóhivatal így nagyon hatékony mivel pillanatok alatt le tud ellenőrizni mindent .Nagyon kevés a fekete munka de legálisan dolgozom annyit amennyit akarok ÖNKÉNT ,heti 55 óránál ugrik az adó !Igaz a holland csak 40 órát dolgozik ,nem ismerik a túlmunkát .Ez az egyik .A másik a hatékonyság .20-n építünk 120 lakásos lakóparkot .Mindössze 1 irodai alkalmazott aki építész technikus végzett van az építkezésen .Minden reggel kinyomtatva megkapja mindenki a napi munkát !Nyomon követhető nincs lógás de nem kell hajtani ,nyugisan dolgozunk .Ha néha változás van ,mondjuk ütközik a következő munkafázis anyaga ,akkor én túlórában megvárom a szállítmányt .Nincs vita elvégre pótlékkal fizetik a túlmunkát .Ezért mindig határidő előtt adják át és hibátlanul az építményt !Magyarországon ezt 200 ember végzi ,soha nem készül el időre és az átadott építmény 70 % hibás 2 % utólag le kell bontani .
Harmadik tétel.Szociális segély itt nagyon nehezen adják !Orvosi ellátást csak az kap aki fizeti a tb-t.Ha nincs munkája és letelt a munkanélküli segély akkor is kell fizetni a betegbiztositást !Aki nem fizet megbüntetik aki külföldi ki is toloncolja !Családi pótlék 3 havonta jár de ha nincs egy éve bedolgozva nem kap addig !Gyes ismeretlen ,16 hét a szülési szabadság ,utána egy centet nem kap.Vagy vigyáz a nagyszülő a babára vagy fizet havi 800 eurót egy gyerekre .Lehet a kismama havi 1200 eurót keres de ha csak rész munkaidős 700-900 eurót keres!
Negyedik és legfontosabb Hollandia 16 millió lakosára van 4000 kitünö épitöipari cég.Magyarországon meg van 90 000 épitési " joggal " rendelkező kontársereg.Szakmaiságot megkövetelni kellene nem szabadságot adni a csalásokhoz.
Ötödik .A vállalkozó ha becsődöl a saját vagyonát is elveszíti de a kártalanitásra a feleség különvagyonát is elkobozzák ,ami esetleg válásnál szóba sem kerülhet .
Szóval volna mit fejlődni az országnak és ennek a nagy része nem is pénzkérdés csak azok akik a Parlamentben ülnek semmit nem értenek sem az Unióból sem a világból.

NagyDavid82 2012.12.30. 15:24:11

Kedves Tunodo! Magam is azon kevesek koze tartozom Magyarorszagon, aki napi 10-12 orat dolgozik, es az utolso fillert is leadozza.
Nagyapaink a malenkij robot soran gyujtotaborokban, a hosszu uton vagy szovjet iparvidekeken a kemeny munkaba vagy a taborokban levo jarvanyokba pusztultak bele, csaladjuktol tavol, ismeretlen tomegsirokba elhantolva.
Engem is zavar, hogy kevesen dolgozunk nagyon sokat, de a parhuzamot nagyon eros tulzasnak erzem es gondolom egyetertesz velem abban, hogy nagyapaink orommel fizettek volna inkabb magas munkaoraszammal es adoval, mint csaladjuk elvesztesevel es az eletukkel.

Polló László · http://termelekenyseg.blog.hu 2012.12.30. 17:58:25

Mindig bosszankodom, amikor ilyen "féloldalas" morfondírozásokról olvasok. Mint ez blog bejegyzés is. Nem tudom, hogy a blog írója akarja, hogy ilyen féloldalas legyen vagy tényleg csak ezt a felét ismeri a mai magyar világnak? Mindkettő szarvashiba! Kopásty Sándor a nemrég megjelent "Új közgazdaságtan" című könyvében szépen leírja, hogy mi az oka annak, amiért ilyen kevesen dolgoznak az országban. Ez pedig nem más, mint az, hogy a technikai fejlődés következményeként a világnak egyre kevésbé van szüksége képzetlen munkavállalókra. Sőt, ez a hatás fokozódni fog! Na ezért volt bűn 1994-98 között leépíteni a hazai foglalkoztatást közel 2 millió emberrel (egy ultraliberális privatizációs kótyavetyével egybekötve)! Ráadásul ez a képzetlenség öröklődik, hiszen esélye sincs a sokgyerekes szegény családoknak arra, hogy a gyerekeiket jó iskolába járassák, szakmunkások, egyetemisták legyenek! Ezért van szükség azon családok védelmére és adózáson keresztül történő támogatására, ahol nem ilyen hátrányos helyzetű gyerekek nőnek fel! Ezért kell a munkától elszokott embereket keményen fogni és munkateljesítmény követelményekhez kötni a segélyeik kifizetését! Ezért kellene ezeknek a munkától elszokott embereknek egészen más munka- és adózási feltételeket biztosítani, mint a társadalom kevésbé elesett rétegeinek. Egyes szükséges dolgok már megvalósultak, mások még váratnak magukra. Ha nem lesz 2020-ig valóban egymillió új munkahely, akkor tényleg eláshatjuk magunkat. Mert akkor még tovább süllyedünk abba a mocsárba, ami ma van: lopásra szakosodott hordák járják az országot és minden mozdíthatót ellopnak. Ezt csak dolgozó, kereső emberekké téve őket lehet kivédeni.
.
Na a valóság ezen oldalának bemutatását hiányoltam a blogból. A valódi okot, ami miatt akik dolgoznak, azoknak ilyen sokat kell robotolniuk.
Polló László

Tűnődő 2012.12.30. 20:10:29

@miserables: Nagyon fontos dolgokat boncolgatsz! Ugyan látszólag ezek nem kötődnek szorosan az általam felvetett témához (miért dolgozik többet egy átlag magyar munkavállaló, mint mondjuk egy holland), de azért mégis nagyon fontos adalékok ezek. A hatékonyság például sok mindent megmagyaráz (1 óra alatt egy holland ezek szerint jóval hatékonyabb lévén többet tud elvégezni, mint egy magyar, azaz kevesebb túlórára van szükség). Ugyancsak fontos, hogy mennyire lehet munka nélkül ellavírozni a társadalomban (azaz mennyire van rákényszerítve a honpolgár, hogy dolgozzon). Ezek szerint Hollandiában jóval kevésbé lehetséges a segélyekből, pótlékokból történő lébecolás, mint Magyarországon. Nos igen, e területeken még van mit fejlődnünk!

Tűnődő 2012.12.30. 20:16:33

@NagyDavid82: Kedves Dávid, olyan világban élünk, amelyben információ túlkínálattal küzd mindenki. Ebben a nagy infoormációs zajban fel kell hívnom kis írásomra a figyelmet. Ha azt a címet adom neki, hogy "Sokat dolgozik a magyar - OECD munkaerőpiaci tanulmány" akkor körülbelül harmadannyian kattintanak rá, mint így, hogy egy kicsit provokatív címet adtam neki. Én is tudom, hogy ez egy kicsit túlzó párhuzam, de azért van benne igazság! ;-)

Tűnődő 2012.12.30. 20:26:42

@Polló László: Kedves Polló László, nem tudom feltűnt-e, nem regényt, nem gazdasági szakkönyvevt, BLOG-ot írok. Ennek a műfajnak az a lényege, hogy az ember egy jelenségre, egy hírre, egy érdekes információra regál röviden, gondolatébresztően. Ebbe a műfajba nem fér bele az, hogy minden oldalról körbejárjuk a témát, minden aspektusra kitérjünk és reagáljunk. Ettől azonban még a blog nem féloldalas! Lehet rá reagálni, kiegészíteni, vitatkozni vele, stb. Egy dolgot kerülni kellene, mégpedig a felesleges személyeskedést, amelyet most éppen tőled láttunk most kedves László.

Ami pedig a "féloldalasságot" illeti, nagyon "féloldalas" azt állítani, hogy nálunk azért dolgoznak kevesen, mert nincs igény a képzetlen munkavállalókra. Először is lenne igény a képzetlen munkaerőre is (elég, ha csak az utakon, utcákon, utak mellett, köztereken uralkodó siralmas állapotokra, szemétre, koszra, rendezetlenségre utalok). Ezen túlmenően még egy sor egyéb okot is fel lehet sorolni, én például említettem egyet (a magyar munkaadóknak könnyebb nem fizetett túlórát elvárni, mint részmunkaidősöket alkalmazni), @miserables egy harmadikat említett (nálunk még mindig viszonylag jól el lehet lébecolni segélyekből és pótlékokból, a töménytelen rokkantnyugdíjast már nem is említve). Szóval rengeteg összetevője van a kérdésnek, sokat lehet róla beszélgetni. Ettől még az általam leírtak teljes mértékben megállják a helyüket, csak neked tűnnek "féloldalasnak".

Varázspálca · http://szamvarazs.blogspot.hu/ 2012.12.31. 01:30:16

Melyik OECD kimutatást nézed? Én azt látom, hogy Magyarország a 11. a listán, és pontosan a részmunkaidős foglalkoztatás megjelenésével egyre csökken az egy munkavállalóra jutó munkaidő.
stats.oecd.org/Index.aspx?DatasetCode=AVE_HRS

Elismerve a nagy lemaradást a részmunkaidő terén, annyit hozzátennék, hogy jelenleg (2012. november, KSH adat) a foglalkoztatottak 7,1%-a van részmunkaidőben foglalkoztatva. Számuk először 2009-ben majd 2011-ben ugrott meg (2012 novemberig 2008 vége óta 100 ezerrel, 2009 vége óta 70 ezerrel nőtt). A foglalkoztatotti létszám növekedésének közel felét ez magyarázza.

A másik. Amit írsz igaz, de pontatlan. Nem a munkanélküliek magas aránya miatt dolgoznak kevesen Magyarországon, hanem az inaktívak magas aránya miatt. A munkanélküliek száma egyébként pontosan amiatt ugrott meg, amit írsz: a kormány lecsapott a rokkantnyugdíjasokra, ezért ők jobb híján visszatendáltak a munkaerőpiacra. De munkát nem kaptak, ezért növelték ugyan az aktivitási rátát, de a problémát nem oldották meg.

Az meg szintén statisztikailag kimutathatóan igaz, hogy a magasabb végzettségűek iránt magasabb az igény a munkaerőpiacon (sokkal alacsonyabb az inaktivitási és a munkanélküliségi rátájuk, mint az alacsony végzettségűeknek).

Halász Patrik 2012.12.31. 02:02:10

Én úgy sejtem, hogy sokszor két ember munkáját végeztetik el eggyel. Egy (vagy jó esetben másfél) fizetésért.

Az alacsony iskolai végzettségűek számára pedig nem hoznak létre munkahelyeket. Az elitek így döntöttek.

miserables 2012.12.31. 04:43:06

@Tűnődő: Hollandiaban meg a munkanelkuli segelyt sem konnyu megkapni .5 ev folyamatos munkavegzes eseten 3 evig jar a munkanelkuli segely.....elvileg !De peldaul olyan cimen is megtagadjak ha az illetonek nincs a neten felteve oneletrajza !Megdobbento volt kezdetben hogy a supermarketban felkaru ember ult a gyorskasszaban !Egy kezzel huzta a vonalkod olvasot es mivel csak kartyaval lehetett fizetni ,nem kellett bajlodni az apropenzzel ( 6 eve nem hasznalok keszpenzt ).Tolokocsis emberek vezetnek benzinkutakat es golyoallo uveg pult mogott ki sem lephet a kassza mogul.Magyar kutnal meg 3-5,n rohhanak hogy megtankoljak a kocsim !Vakok telefonos ugyfelszolgalatot vegeznek .Mert rokkantnyugdijat se adnak csak olyanert hogy valaki suketnek szuletett .Aki megserul nem leszazalekolja, hanem atkepezi masra .A mentalitas eg es fold a ket orszag kozott .Nok is dolgoznak epitoiparban vagy epp szemetes kocsin.Egyszer beszeltem angolul ket 20-n eves holland lannyal akik kukasauton dolgoztak es perfekt beszeltek angolul ,elotte irodaban dolgoztak !Az ertekrend mas hiszen nagyon meg vagyunk fizetve !A fizikai munka plane de ha szakkepzett sokkal tobbet keres ,mint Magyarorszagon egy sima diplomas.Itt a diplomast is kotelezik fizikai munkara ha elveszti allasat.Programozo sot agrarmernok is takarito cegnel takaritotta az atadasra kesz epuletet a cegunknel.Viszont az emberek nagyon kepzettek ugy nyelv mint szakmailag es nagyonon esszeru a logisztika minden teruleten.Nem is kell horukkolni en 60 eves komuves vagyok es nem akarok nyugdijba menni ,Itt 66 ev a nyugdijkorhatar de nem ritka hogy vallakozokent dolgozik tovabb a munkavallalo.Itt az is erdekes hogy sok vallakozo a magas berek miatt nem tud alkalmazni mast es ketten tarsulva a kezukkel dolgoznak.Irritalt amikor Miskolcon eltem es a vallakozo semmit nem ertett az epitöiparhoz de felvallalt hazepietest .A penzt meg eltette .Itt ez lehetetlen mivel nem lehet tovabb passzolni a munkat es leszedni a 10-20 % a munkast meg fillerekert dolgoztatni.

Tűnődő 2012.12.31. 11:46:32

@Varázspálca: Kedves Varázspálca, kicsit figyelmesebben kellene olvasnod. Egyrészt az alcímben pontosan megadtam a forrást, még be is linkeltem, hogy csak egy kattintás kelljen és máris mindenki böngészheti az eredményeket. A kedvedért most itt is megadom a linket:

www.oecd.org/els/employmentpoliciesanddata/howdooecdlabourmarketsperform.htm

Másrészt állításoddal ellentétben nem írtam azt, hogy a munkanélküliek magas aránya miatt dolgoznak kevesen Magyarországon, hanem éppen azt írtam, hogy a munkanélküliség még nem lenne tragédia, a fő gond, hogy az átmeneti és a részmunkaidős foglalkoztatás alacsony szintű. Ez eredményezi, hogy összességében sokkal kevesebben dolgoznak (azaz sokkal kevesebben aktívak), mint az OECD átlag. Idézet az írásomból:

" Egyrészt viszonylag magas a munkanélküliség (11%), azaz az OECD átlaghoz (8,2%) képest kevesebben rendelkezünk állandó munkával. Ez önmagában véve is gond, de még nem lenne tragédia. Az igazi gondot az jelenti, hogy átmeneti és részmunkaidős foglalkoztatásban is nagyon gyengék állunk. Átmenti foglalkoztatásban az OECD átlagot még úgy, ahogy megközelítjük (nálunk 8,9%, míg az OECD átlag 12%), de részmunkaidős foglalkoztatásban a béka feneke alatt vagyunk (4,7% a 16,5%-os OECD átlaghoz képest siralmasan alacsony). Összességében tehát a fő problémát az jelenti, hogy a többi országhoz képest nálunk, Magyarországon kevesebb ember dolgozik, kevesebb emberre jut az elvégzendő munka, ami eleve magasabb óraszámokat eredményez, ráadásul ezt még tovább növeli a túlórák száma is."

vargánya 2013.01.01. 21:44:38

Polló Lászlóhoz csatlakozva miszerint a blog "féloldalas", tovább megyek - ez inkább csak egy laza, gondolatébresztő "tűnődés". Nem túl meggyőző mentség, hogy ez "csak egy blog". A műfaj nem zárja ki az alaposságot.
Amitől nekem "féloldalas": nem esik szó a bérekről, a bérek és a teljesítmények összehasonlításáról. Amit erről tudok (non-mainstream közgazdászaink írásaiból), az önmagáért beszél. Ma a magyar munkaerő termelékenysége a ny-európainak átlagosan kb. 66%-a (amulticégeknél gyakorlatilag 100%), miközben az átlagos magyar bérszínvonal csak 22%-a. Vásárlóerő-paritással korrigálva kb.33%-a, azaz teljesítmény-arányosan csak kb. FELEANNYIT keresünk mint nyugati társaink.
Az az egyszerű összefüggés még senkinek nem jutott eszébe, hogy a nyomott, a rendszerváltás óta alacsonyan tartott bérszínvonal is felelőssé tehető az alacsony foglalkoztatásért? Működik a piac: ha a munkaerő ára alacsony, az nem ösztönöz (legális) munkavállalásra (inkább a "segíly" felé terel), és egyúttal szűkíti a belső fogyasztást is. Akinek meg munkája van az ezért kénytelen többet dolgozni. Az alacsony bérszínvonal esősorban a multik érdeke és el is tudják érni annak további alacsonyan tartását óriási súlyuk és befolyásuk révén.

Tűnődő 2013.01.02. 01:08:19

@vargánya: Kedves vargánya, fel nem tudom fogni, mitől "féloldalas", ha egy megjelent hírt egy blogban kommentálok és rávilágítok néhány összefüggésre, még ha nem is mindegyikre. Azt teljes mértékben felvállalom, hogy amit írtam, az egy "laza" gondolatébresztő tűnődés (ez volt a szándék!), de ezen a "féloldalason" ne rugózzunk már, mert nincs semmi értelme.

Amit a bérekről írtál, az egyrészt igaz (a bérszínvonal nálunk valóban alacsonyabb), másrészt viszont a levont következtetés elég nagy melléfogás. Az, hogy nálunk alacsonyabbak a bérek, nem csökkenti a foglalkoztatottságot, hanem növeli. Nagyon sok munkahely csak azért jött létre nálunk, mert a bérszínvonal alacsonyabb, mint nyugaton. Én például egy olyan cégnél dolgozom, amely outsourcing területen több ezer munkahelyet hozott Magyarországra emiatt. Ha nem ilyen lenne nálunk a bérszínvonal, ezek a munkahelyek nem lennének itt és slussz. És nem csak az én cégem hozható fel példaként, a teljes outsourcing iparág mintegy 30-40 ezer hazai munkahelyéről elmondható ugyanez. És akkor még nem beszéltünk az Audi, a Mercedes, a BOSCH és a többi nagy cég gyártási tevékenységéről, ami ugyancsak azért került kis hazánkba (szintén több tízezer munkahellyel), mert itt olcsóbb a munkaerő.

A piac tehát valóban működik, csak éppen nem úgy, ahogy írod. Az alacsony bérszínvonal olyan munkahelyek tízezreit hozza létre, amelyek magasabb bérek mellett nem jönnének létre. Ez jelentősen növeli a foglalkoztattságot. (A félreértés elkerülése végett ezek mind legális munkahelyek, amelyek ráadásul igen hamar betöltésre is kerülnek.)

Ennyit arról, hogy a "multik által alacsonyan tartott bérek nem ösztönöznek legális munkavállalásra".

Kamukaze 2013.01.02. 15:29:21

Kedves Tűnődő, valóban gondolatébresztő a blog. Ezt a célt elérte, a magvas gondolatok mintegy fele az értelmesebb hozzászólók válaszaiból jött össze, az indulatos értelmetleneket meg a témaválasztás garantálta, munkáról/fizetésről/munkanélküliségről mindenkinek van keserves tapasztalata.
Közgazdászként sem akarom itt"megmondani a tutit", az igazság valahogy a részletek összefüggéseiből adódik. Elosztható jövedelem tömeg, munkaerő igény, szervezettség, megélhetés hazai költsége, szociálisan beidegződött szorgalom/lustaság, történelmi múltból fakadó gazdasági helyzet és gondolkodásmód.
A Holland hasonlítgatáson elgondolkodva pá idea: A Holland gyarmat- és kereskedelmi birodalom, mint történelmi háttér egészen más alapokat nyújt, mint török-birtokként,a Habsburg O-M.Monarchia elmaradott-fejletlenebb élelemtermelő részeként, később a szovjet kényszer-csatlósként megélt múltunk.Ez a bankban és a fejekben össze nem gyűlt örökségek különbsége is. Ott a munka, az ügyesség, itt a kapcsolatok és az ügyeskedés voltak, amin az életben maradás és meggazdagodás múlott. Ma is, ha pl. egy virágkertészet bevételét néznénk,lehet, hogy a holland szaporító anyagok értékeként több pénz kerül ki oda, mint ÁFA+vállalkozói adó alakban a mi kincstárunkba. Ügyes. De Spanyolország és Portugália is gazdag gyarmatbirodalommal rendelkezett egykor és nézzük meg őket ma. De a fejlett országok ma is meglovagolják az olcsóbb munkaerő külföldi foglalkoztatásával keletkező profit paripáját, de a globalizáció ezt a kaput már szorgalmasan zárja befelé. Lásd: India, Kína gyors növekedése-felzárkózása (mellettünk elhúzása?). Tűnődő is egy ilyen modern gyarmatosító multi nálunk alkalmazott középszintűje, nem? Azért jobb a (tőlünk a multi anyavállalata felé) történő pénzáramlási szivattyú kifolyó részénél ülni, esetleg a kezelői pultnál (mint T.) semmint ahol a szívótorok dolgozik? Bár elismerem sok betanított munkásnak ők adnak itt megélhetést. Ennél még többre értékelem a fejlett termelési módszerek idehozatalát. Majdnem meghonosítását írtam, de security-val őriztetett know how esetén ez túlzás, legfeljebb ipari kémmel... Középvezetőt meg csak azért alkalmaz magyart is néha, mert olyan qrva nehéz nekik magyarul megtanulni! Persze itthoni középvezetőt csak perfekt

Kamukaze 2013.01.02. 15:32:52

...folyt...angol+német+holland+++ nyelvtudással, hogy agymosni már kint lehessen. De a felső vezető már angol/német/holland. A jövedelmek nagy része ott jelenik meg. De lassan talán ez is megváltozhat. Csak ne butuljunk el addig, magyarok! Éltessük a Szellem napvilágát! Hajrá.

Broad Bandi 2013.01.02. 19:34:54

Kedves Mindenki!: A gondolatébresztő témaválasztás jó és hasznos, még ha egyesek "féloldalasnak" gondolják is. Szerintem a téma sokszorosan összefüggő problémahálót alkot, így még megragadni is nehéz, "teljesség" igényével pedig gyakorlatilag lehetetlen. Tűnődő gondolataim valahol Kamukaze soraira rímelnek leginkább, bár én a globalizációt a "honi" egyenlőtlenségek kiterjesztő, megerősítő és fenntartó módszereként azonosítom, akkor is, ha a "célterületen" részleges javulással is jár. A modern gyarmatosítás része, ahol az igényelt természeti és humán erőforrások biztosítása már nem katonai, hanem gazdasági eszközökkel folyik. Persze az arányok a "célterület" szempontjából kedvezőbbek mint a korábbi rabszolga szállítmányokkal és alacsony feldolgozottságú termékekkel (gyakorlatilag alapanyagokkal) működők. Persze nem csekély mértékben felhasználva azok tapasztalatait és felhalmozott profitját.
Ennek szükségszerű eredménye, hogy a módszer lényegesen komplexebbé vált, amibe a "célterület" szolgáltatásainak és szellemi tudásának exportja, mélyebb pénzügyi függése, vagy például a technológia "késleltetett" exportja is beletartozik, mely mind-mind jelentős további ("extra") profitot jelent a "honi" társaságnak. Nehéz átlátni, még nehezebb átfogóan megérteni és különösen nehéz ésszerűen küzdeni ellene. Az ösztönös "érzés" és a megértés/elemzés híján gyakorlatilag több kárt, mint eredményt okozó ad-hoc "szembemenés" bár látható, de eleve kudarcra van ítélve.

Mily sok -e poszthoz és kommentjeihez- hasonló tűnődésre lenne szükség, hogy megfelelő kiútra leljünk! Persze egyéni kiutakat könnyebb találni, melyeket már honfitársaink is több-kevesebb sikerrel próbálgatnak.
Sok sikert hozzá mindenkinek!

Tűnődő 2013.01.02. 20:36:08

@Kamukaze: Köszönöm, hogy gondolatébresztőnek találtad az írásomat. Nagyon fontos adalékokkal szolgáltál a válaszodban. Én is sokat gondolkoztam például azon, hogy vajon milyen hosszútávú hatása volt a 150 éves török megszállásnak a honi munka- és adómorálra, tekintve, hogy e 150 év alatt az volt a dicséretes, a példamutató és a követendő, ha valaki ki tudott bújni a török megszállóknak végzett robot és a nekik fizetendő adó alól. Nyilván ugyanez volt elmondható, amikor nem a török, hanem a labanc volt a megszálló. És akkor itt összességében véve több száz év negatív munka- és adómoráljáról beszélünk, ami nyilván nem múlhatott el hosszútávú (negatív) hatások nélkül.

Kérdezted, hogy a "modern gyarmatosító multi"-nál mi a szerepem. Nos az említett outsourcing cég első számú vezetője vagyok. Mint ilyen, nyilván jól megfizetnek magyarországi viszonyításban, ugyanakkor angol/német/holland/francia stb. hasonló beosztású kollégámhoz képest én is max. fele annyit keresek (jó esetben, de könnyen lehet, hogy annyit sem). Az alacsonyabb bérszínvonal tehát nem csak munkatársi szinten, hanem közép- és felsővezetői szinten is igaz.

Ezzel együtt nem panaszkodom. Tudomásul veszem, hogy itthon ennyiért tud az ember első számú vezető lenni. Voltam külföldön is első számú vezető, amit persze sokkal jobban megfizettek, de egy idő után az ember vágyott haza. Pár év után hazajöttem, mert itthon akartam a kintihez hasonló értelmes, építő jellegű munkát végezni. Ezt meg is találtam (az egészen más kérdés, hogy nem fizetik meg úgy, mint külföldön).

Lehet, hogy a fentieket manapság sokan meglepőnek találják, és megmosolyogják, de így van. Valahogy úgy vagyok vele, hogy legyen ez az ország akármilyen, mégis ide tartozom elsősorban, és érzem, hogy itt van szükség a munkámra. Különben is, hová jutnánk, ha mindenki másutt akarna élni, csak mert ott kétszer annyit lehet keresni?

Broad Bandi 2013.01.03. 02:20:18

@Tűnődő: Azért remélem nem gondolod, hogy az adóoptimalizálás és elkerülés valami magyar (vagy balkáni) sajátosság lenne. Tapasztalataim szerint nagyon nem az, csak nálunk ez még az aprópénz szintjén folyik, jobbára amatőrökkel, amolyan kispályás és könnyen átlátható módon (és persze a saját közvetlen kárunkra).

Ellentengernagy 2013.01.03. 11:55:59

@Polló László: Nem meglepő, hogy az 1990-94-es időszak nagy privatizációját kihagyja.

Nem meglepő, mert komoly politikai álságosság húzódik mögötte.

Kamukaze 2013.01.03. 15:41:11

A modern kori rabszolgaságra visszatérve. A fejlett világ követelménye lett az egy főre jutó éves GDP- ,jövedelem-, hatékonyság-növekedés, elvárt mértékekben. Még ha a -számomra legszimpatikusabb választási lehetőség alapján- a hatékonyság növelése hozza magával, akkor is, mit is jelent mindez? Több értéket állít elő kevesebb élőmunka. Tehát:kevesebb rabszolga ellátja a szükséges anyagi javakkal az egész társadalmat.Ha tehát az irányítói+tulajdonosi létszám mondjuk állandó és a demográfia szerint a föld összlétszáma nemigen nő tovább, ha kevesebb felesleges új "nagyon fontos új szükségletet, ami nélkül már élni sem tudunk,pl.i-AKÁRMIT" akarunk eladni, növekszik azok létszáma, akik termelő munkájára nincs szükség. De végezhetnek értelmes és a többieknek hasznos szolgáltató tevékenységet mindenki épülésére. De könyörgöm: ne megvetett, üldözött tagjaiként a népességnek. Persze mindig lesznek lusták, a társadalom, a köz javán éldegélő csoportok. Ez a munkával szocializálódott rétegeket valamennyire mindig irritálni is fogja.Azért jobban szeretnék olyan társadalomban élni, ahol a nem ipari-termelő művészek, gondolkodók is találnak helyet, mint ahol menekülnek külföldre v.itthon"a számlákat fizetni kell"munkát végeznek tehetségen alul, miközben a fejlődés hozott annyi felszabadult munkaidőt, hogy nem kell mindenkinek napi 16 órát igavonóként gürcölni, hogy ne haljunk éhen,miután az elit a sápot leszedi lásd:feudális rendszer.Ezzel nem leszek népszerű,tudom:a segélyezés egy burkolt társadalmi szerződés:állam adja, hogy ne raboljon ki téged, aki dolgozol,mikor viszed a cekkered hazafelé...Mert ha az éhenhalás a másik alternatíva(munkahely ugye alig-alig) akkor biz'elveszi tőled, bezony! Ezt persze nem meri kimondani egy politikus sem, mert nem népszerű, csak ésszerű sejtés. Az is megérne egy misét, miért a 4% elit kezébe kerül az előállított érték min.80%-a, a világ meg válságban, a tervezett avulással előállított, egyre nehezebben megfizető fogyasztási cikkek között fuldokolva...

Polló László · http://termelekenyseg.blog.hu 2013.01.03. 16:47:27

@vargánya: a munkaerő termelékenységét az általa előállított új értékkel érdemes mérni. Ezért ez egy Ft/fő/év dimenziójú érték. 2010-es statisztikai adatokat vettem elő és hasonlítottam össze. Akkor 5,9MFt/fő/év termelékenységre voltunk képesek. AZ EU átlaga 13,5 MFt/fő/év volt, azaz névleges (nem PPP) értéken a felét sem produkáltuk. A németek 16, az osztrákok közel 20, a svájciak 24 MFt/fő/év értéket értek el. Magyarországon belül a KKV átlaga 3MFt/fő/év, a nagyvállalatoké 12MFt/fő/év. Nyugat Európában a KKV-k átlaga 60-80%-a a nagyvállalatinak, nálunk meg csak 25%-a. Miközben a versenyszektorban foglalkoztatott munkerő 80%-a KKV-kben dolgozik! Tehát egy magyar KKV-ben több mint 5 munkás állít elő ugyanakkora értéket, mint egy németben. Na ezért ötödannyi a bérünk, több magyarázatra nincs szükség. Ez nem jelenti azt, hogy ennyivel hülyébbek, kevésbé szorgalmasak vagyunk, csak annyit, hogy ennyi értéket tudunk előállítani. Ám ezzel nincs belépőnk az EU piacaira, ahhoz tapasztalatom szerint 6,5-10 MFt/fő/év termelékenység szükséges. Amíg a KKV-k többsége erre nem képes, számukra marad a belföldi piac eszméletlen erős versenye és az alacsony bérek. Én azon dolgozom, hogy már elég jó közepes méretű vállalatokat hozzak fel exportképesség vagy legalább multiknak beszállítói képesség szintjére. Lehetséges, de elképesztő mértékű ellenállást tapasztalok úgy a tulajdonosok, mint a vezetők, munkások részéről. A bért, nyereséget akarják, a változást nem. Márpedig anélkül nem fog menni.

Polló László · http://termelekenyseg.blog.hu 2013.01.03. 17:24:43

@Tűnődő: Kedves Tűnődő, választ kaptam a kérdésemre: tényleg csak ezt a részét ismeri a világnak. Sajnálom, hogy megsértődött (és valószínűleg ezen a bejegyzésemen is meg fog sértődni), de én mégis megkockáztatom, hogy leírjam azt, amiről úgy tudom, tények.
.
Azt írja, "lenne igény a képzetlen munkaerőre is (elég, ha csak az utakon, utcákon, utak mellett, köztereken uralkodó siralmas állapotokra, szemétre, koszra, rendezetlenségre utalok)." Hát Önnél (és nálam is) igény az van, de van-e fizetőképességünk és tömegigényünk? Gyanítom, hogy nincs, mert akkor a városházák előtt terpeszkedő szépen ápolt parkok helyett tisztaság lenne az egész városban, mert arra költötték volna a pénzt a politikusok.
.
Az írja, hogy "a magyar munkaadóknak könnyebb nem fizetett túlórát elvárni, mint részmunkaidősöket alkalmazni". Ez a szokásos csodavárás: vannak törvényeink, miért nem tartják be? Hát azért, mert Dunát lehet rekeszteni képzetlen munkavállalóval, aki még arra is alig képes, hogy annyi hozzáadott értéket termeljen meg, mint amennyibe a bére, a közterhei meg a rezsiköltsége kerül. Persze, hogy a munkaadó a maximumot szeretné belőle kipréselni! Kapitalizmusban élünk, a kereslet és kínálat határozza meg a pozíciókat, s ez a jelenség is arra utal, hogy túlkínálat van a képzelten munkaerőből.
.
Hivatkozik @miserables hozzászólására, hogy "nálunk még mindig viszonylag jól el lehet lébecolni segélyekből és pótlékokból", rokkant nyugdíjból. Ma a társadalmak ide söprik be azokat, akik nem képesek annyi értéket teremteni, ami a minimálbérhez szükséges.
.
Megismétlem, mert annyira fontos: "a technikai fejlődés következményeként a világnak egyre kevésbé van szüksége képzetlen munkavállalókra". Tehát nem a politikai akarat hiánya az, ami miatt ilyen szerencsétlen a képzetlen munkavállalók piaci pozíciója, hanem a technikai fejlődés hozta ezt. Azaz ehhez alkalmazkodni kell; vagyis TANULNI. Felnőtt fejjel is.

Polló László · http://termelekenyseg.blog.hu 2013.01.03. 17:31:21

@Ellentengernagy: nem kedvelem az attribúciót, ezért nem írom le, milyen szándékot sejtek az Ön részéről a bejegyzése mögött. Emlékeim szerint a 90-98 között zajlott privatizáció értékben 85%-a 94-98 között zajlott le, s ekkor követték el a legtöbb munkahely vesztéssel járó és máig ható hibákat is. Talán elég, ha csak utalok arra, hogy ekkor kerültek kótyavetyére a közpénzen előzőleg konszolidált kereskedelmi bankok, akik miatt 2008 óta finanszírozás nélkül van az ország.

Kamukaze 2013.01.03. 17:35:11

@Polló László: Köszi a számokat, sokat segít képbe kerülni.Azt hiszem a KKV-k többségénél azért a tényleges kibocsájtás több, csak a könyvelt bevétel...lásd mint a kimutatott 2005-2010 közti Görög államadósság...nem biztos hogy a valóságot tükrözi. Persze akkora eltérés biztos nincs, mint amennyivel lemaradnak a hasonló méretű nyugat-európai KKV-ktől. Nagyvállalat meg -gondolom- ritkábban trükközik akkorákat, mint a kisvállalkozóink. Persze az sem kuruc virtus, ekkora %-os élőmunka-tehernél létkérdés lehet egy kis ÁFA-,stb.-mentes bevétel. A változás pl.beszállítói képességben, gondolom minőséget, határidő betartási és egyéb megbízhatóságot is jelenthet, ami szervezési- és szemléletbeli kérdés. Azért a versenyképes dél-koreai módi (fel se nézz,úgy dolgozz,ne beszélj 8 órán át 1 szót,ha kiégsz:lapátra) nem biztos, hogy örülnék itt látni. Végül is, az életminőség nem csak a bérért megvehető anyagi javak mennyiségét, de az emberhez méltó, szabad élet lehetőségét is magába foglalja, nem?

Polló László · http://termelekenyseg.blog.hu 2013.01.03. 17:38:35

@Kamukaze: tetszik, amit ír, de előbb azért el kellene érni, hogy Magyarországon többen dolgozzanak és akik munkát végeznek, abból sokkal több hozzáadott érték keletkezzék, mint ma. Legalább 10.000 olyan új hazai tulajdonban lévő KKV kellene, akik az eddigieken felül képesek exportra vagy multinak beszállítani. Azután ez ezektől érkező adók birtokában el lehet gondolkodni, hogy az ide be nem férő emberek mit csináljunk. :)

Polló László · http://termelekenyseg.blog.hu 2013.01.03. 17:46:17

@Kamukaze: (a legutolsó hozzászóláshoz) igen, minden amit leírt kell és még ezen felül is van egy csomó követelmény. Az adócsalás mértéke a KKV-knál max. a bevétel 30-40%-ára szokott kiterjedni, azaz nem változtatja meg nagyságrendileg a képet. Én sem szeretem, hogy ilyen erős verseny van a világban, de nem tehetünk mást, mint alkalmazkodunk hozzá vagy nyomorgunk. Én az alkalmazkodás alatt elsősorban az eszünk használatát javasolom, mivel azzal sokkal tovább tudunk elérni, mint a munkaintenzitás fokozásával. A japán lean módszerek, az általam használt LiVáMó eljárás mind ezt helyezi előtérbe. Viszont ehhez gondolkodó, képzett partnerekre van szükség, léhűtő tanulatlan mihasznákkal nem lehet nemzetközi versenyképességet elérni. Viszont az eszünk használatával emberhez méltó életet tudunk magunk köré varázsolni még ebben a világban is. :)

Marengoo 2013.01.03. 20:59:27

@Polló László: Tisztelt Polló úr! Az egységnyi erőforrással megtermelt érték növeléséhez a TANULÁS nem elég, kell még hozzá a GONDOLKODÁS (mert tanulni és gondolkodni két dolog), az ALKOTÁS, és az hogy minderre a környezet vevő legyen (FOGADÓKÉPESSÉG). Mert hiába fűt engem a jobbítás vágya, ha mindenki másnak jó úgy ahogy van, valami egyéni érdek miatt. De ezt Ön is említette, hogy nem egyszerű. És a tanulást meg kell előznie a FELISMERÉSNEK, hogy mit érdemes tanulni, mi az amihez nem értek kellő szinten. Sokszor ennek a felismerése sem egyszerű, ha senki nincs ki megmondja.

Ellentengernagy 2013.01.03. 21:35:34

@Polló László:
'Összességében 1990–1994 között a privatizációs szervezetek 310 milliárd forintnyi állami vagyont privatizáltak, a bevétel 55%-a külföldi, 45%-a belföldi befektetőktől származott. A hazai bevételekből 44 milliárd forint volt a készpénz, 94 milliárd forint pedig a kedvezményes (E-hitel, kárpótlási jegy stb.) kivásárlási rész, vagyis összesen 68%. A privatizáció a négy esztendő alatt folyamatosan gyorsult. "

"A privatizáció eddigi története
során realizált bevételek mintegy 80 százalékát az 1994-től 1997 végéig
tartó időszakban realizálták."

(ebooks.gutenberg.us/Wordtheque/hu/AAACBR.TXT)

Nem árt, ha az emlékei helyett a tényeket helyezi előtérbe.

Nem véletlenül igyekszik mellőzni - s ehhez nem kell attribúció sem.

Marengoo 2013.01.03. 21:40:08

A blog témájához: a blog esszé műfaj nem szándékozik sok oldalról, mélyreható elemzést leírni, csupán felhívja a figyelmet egy-két érdekes tényre, itt pl. arra a tényre, hogy Magyarországon magas az egy főre jutó munkaórák száma. Ez számomra két dolgot jelent. Egy, hogy a magyar ember fűti a több jövedelemhez jutás vágya, amit jobb lehetőség, vagy jobb felismerés híján munkaidő növeléssel old meg. Kettő, alacsony az átlagos termelékenység, az egy főre jutó értékteremtés. E második következtetés inkább feltételezés, vagy szekunder következtetés. A tanulásra visszatérve pedig, TV-re és autóra minden bank ad hitelt, a világ egyik legjobb befektetésére a tanulásra pedig egyik sem. Csak a diákhitel van, de felnőtt tanulás hitel nincs. Pedig valaki lehet, hogy 30, 40 vagy 50 évesen jut el oda, hogy új dolgot szeretne tanulni, vagy kerül olyan helyzetbe, hogy tanulnia kell. Egy bank minél több olcsó tanulási hitelt adna, annál kevesebb drága személyi hitelt tudna kihelyezni. Mert az emberek a tanulmányaik révén többet tudnának keresni. Ellenérdekeltség. Az egyénnek kell felismernie, hogy e szempontból apró játékszere a bankrendszernek. De lehet, hogy az állam felvállalhatná, hogy a diákhitel mellett más tanulmányi hiteleket is bevezet. Talán.

Marengoo 2013.01.03. 21:50:28

Még annyit, érdekességképpen, pár évvel ezelőtt olvastam, hogy Ausztráliában a TB támogatja a nyugdíjasok tanulását. Nyelviskola, miegyéb. Mindezt azért teszi, mert azt tapasztalták, hogy aki rendszeresen közösségbe jár, emberekkel találkozik és nem otthon van vagy az orvosnál, az kevesebbet foglakozik a saját bajaival, betegségeivel, és többet örül annak, hogy jó társaságban van, élvezetes dolgot művel. Olcsóbb a nyugdíjasok oktatását finanszírozni, mint az orvoslátogatásait és többletgyógyszereit. De lehet, hogy ez egy városi legenda.

Tűnődő 2013.01.03. 21:55:03

@Polló László: Nem sértődtem meg, nem vagyok sértődős. Csak nem szeretem a személyeskedő véleményeket, amelyek nem párbeszédre törekednek, hanem a másikat minősítgetik, lásd "féloldalas", "csak ezt a felét ismeri a mai magyar világnak", "szarvashiba", meg egyebek (idézetek az első hozzászólásodból). Semmi szükség az ilyen minősítgetésekre, egyszerűen el kell mondani a véleményedet, tényszerűen, személyeskedés és minősítés nélkül. Egyébként ha alaposan felmérnénk kettőnk tudását a mai magyar valóságról, nem tudom melyikünk jönne ki belőle jobban, már ezért is illene szerényebbnek lenni, kedves László.

Ami a kérdéseidet illeti. Hogyne lenne tömegigény a rendezett környezetre. 10 megkérdezett magyarból kilenc első helyen említi Ausztriával kapcsolatban, hogy milyen jó az ott látható rendezettség, rend. Fizetőképes kereslet is lenne a rendscsinálásra. Könnyű lenne ellenőrizni, elég lenne egy markánsabb takarító, rendcsináló csapatot felállítani, és lehetővé tenni, hogy az adó 1%-ot erre a célra ajánlja fel a jónép. Meglepő lenne, milyen sokan felajánlanánk az adójuk 1%-át.

A törvények be nem tartásának nem az az oka, hogy Dunát lehet rekeszteni képzetlen munkaerővel. A törvény betartását rendszeres ellenőrzéssel, és következetes, szigorú büntetéssel lehet elérni. Ha ezek nincsenek meg, akkor a törvényt nem tartják be. Miért is tartanák?

A "segélyből, pótlékból lébecolni" azokra utal, akik valójában nem szorulnak rá ezekre, de valahogy kiügyeskedik, hogy mégis kapják. Így értelmetlen az a mondatod, hogy "ma a társadalmak ide söprik be azokat, akik nem képesek annyi értéket teremteni, ami a minimálbérhez szükséges". Azért értelmetlen, mert az ügyeskedő, segélyekből "lébecoló" emberek képesek lennnének értéket termelni, csak könnyebb nekik ügyeskedni. Ha tehát hagyják őket ügyeskedni, akkor megteszik!

Egyébként abban egyetértünk, hogy tanulni kell, mindenkinek, folyamatosan, felnőtt fejjel is. Ebben nincs köztünk vita. Hozzáteszem, ez nem egy magyar specifikus "találmány", hanem manapság mindenhol, minden országban igaz, fejlettségtől, megtermelt értéktől, hatékonyságtól függetlenül.

Polló László · http://termelekenyseg.blog.hu 2013.01.03. 22:26:52

@Ellentengernagy: pont erről beszéltem. Az egész privatizáció elhibázott volt és a koronagyémántok kerültek eladásra 94-97 között, ezért volt akkor nagyobb a bevétel, nem azért, mert az annyira tiszta és korrupció mentes volt. Köszönöm, hogy tényekkel megerősítette az emlékeimet. :)

Andó Ildikó PhD 2013.01.04. 09:29:19

Elgondolkodtam, hogy vajon miként született meg ez az adat. Aztán utána számoltam. 2011-ben – erre az évre vonatkozik a felmérés – 255 volt a munkanapok száma. Ennek megfelelően 2040 volt a ledolgozandó munkaórák száma. Ehhez képest az átlag éves munkaóra az OECD felmérés szerint 1980, azaz kevesebb, mint a kötelező. Így a magyar munkavállaló átlagban naponta 7,76 órát dolgozott.
Kérdés persze, hogy számoltak-e a szabadságokkal, vagy a betegállománnyal. De egész biztosan nem korrigáltak azzal, hogy a részmunkaidőben bejelentett munkavállalók jelentős részét a hazai vállalkozások valójában teljes munkaidőben foglalkoztatják.

Ezzel együtt úgy érzem, hogy a korrekciók nem sokat változtatnának a dolgon. Én inkább azon töröm a fejem, hogy ha ilyen sokat dolgozunk, és az eredménye ennyire megkérdőjelezhető, vajon hol van a hiba. Talán itt sem csak a mennyiség számít?

Broad Bandi 2013.01.04. 12:32:37

@Polló László: Kicsit pontosabban:
"A privatizáció kezdetén, 1988-ban Magyarországon 1848 vállalat működött 1940 milliárd forint könyv szerinti vagyonnal. Az utolsó hivatalos adat szerint, amely 1994 végén jelent meg, eddigre a cégek száma 665-re, összes vagyonuk pedig 253 milliárd forintra csökkent. Az ez idő alatti összes privatizációs bevétel 286 milliárd forint volt, de ennek csupán az 50 %-át fizették ki ténylegesen készpénzzel. Ez azt jelenti, hogy a privatizációs folyamatban 1994 végéig 1401 milliárd forint nemzeti vagyon tűnt el." (Csath Magdolna)forrás:iwiw.hu/i/klub/tarsadalom/Magyar-Privatizacio-1465411

vagy részletesebben és árnyaltabbabban:
mek.oszk.hu/02100/02185/html/392.html

vagy tudományos alapossággal Mihályi Pétertől:
econ.core.hu/file/download/privatizacio/ertekeles.pdf

Azért itt nem nagyon találok koronába való gyémántokat (sajnos). Közgazdasági-, üzleti elemzési-, piac értékelési "több mint hibát" viszont annál többet. És a (tragikus?) eredmény szempontjából szinte mindegy, hogy a tudatlanság és a szándékosság milyen arányban járultak mindehhez

Broad Bandi 2013.01.04. 16:43:25

@Polló László: Azért fránya dolog ez a "termelékenység" érték alapú definíciója is. Hisz azt várnánk, hogy -mint minden rendes definíció- a megadásának módja alapján meghatározható legyen. Azaz például, ha ugyanazon tevékenység ugyanazon terméket eredményezi ugyanannyi idő alatt akkor e termék/tevékenység/idő értékének azonossága alapján a termelékenység is azonos legyen.
Pedig, ha külföldön dolgozó honfitársainkra gondolunk, akkor nyilvánvaló, hogy messze nem így van.
Még szélsőségesebb példán szemléltetve: egy kis hazánkban a fal tövében ülő koldus fenti definíció szerint vett "termelékenysége" többszöröse egy kínai bányász 16-18 órás munkával elért "termelékenységének".

Véleményem szerint ez a definíció tarthatatlan, önellentmondó, mert nevével ellentétben meghatározása tartalmilag nem a termeléssel, hanem az értékesítési környezetben mért eladási árral kapcsolatos. Ugyanezen okból e mennyiséggel értelmezni és igazolni (bizonyítani) a bérarányokat -a választott nézőpont szerint- már a saját farkába harapó kígyó esete vagy trivialitás.
(A fogalom bevezetésében és használatának a hátterében az "ár" = "érték" hamis állítása húzódik meg, mely mások (emberek, csoportok, országok,...) hátrányba hozásának egyik igen elterjedt és kiváló eszköze)

Polló László · http://termelekenyseg.blog.hu 2013.01.04. 21:26:13

@Broad Bandi: lehet engem ezért nem szeretni, de ma eszerint működik a világ, és ez alapozza meg az életszínvonalunkat, világgazdaságban elfoglalt helyünket. Az általam használt definíció egzakt,havi vagy éves mérleg adatokból kiszámítható. Cégekre is, országokra is. Mivel mérhető, ezért javítható is.
.
Igen, nemcsak szorgosabb kalapálással, hanem jó marketinggel is lehet rajta javítani; sőt - tapasztalatom szerint - a legtöbbet a jó munkaszervezés hozza. Nincs varázsvesszőm, nem tudok 1-2 intézkedéssel csodát tenni. Ám ma alig van olyan KKV az országban, ahol ha a szükséges több száz kisebb-nagyobb intézkedést megtesszük, akkor ne lehessen megduplázni, sőt sok esetben megtriplázni az így mért termelékenységet.
.
A bérek ma tapasztalatom szerint a hazai KKV-k esetén a LiVáMó eljárással számított hozzáadott érték 55-85%-át teszik ki (közterhekkel együtt). Mivel a hozzáadott értékből még a rezsit és a nyereséget is ki kell hozni, ezért ez egy kőkemény korlát a béremelések. Bármennyire is igazságtalan a világgazdaság berendezése, illik tudomásul venni, hogy csak a piacon realizálható (azaz kifizetett) teljesítményből lehet fizetésre fordítani. Igen, a világpiac a "realizálható ár = érték" logikával dolgozik, és aki ezt nem veszi tudomásul rövid idő alatt csődbe megy.
.
Károghatunk azon, hogy a hollandok mennyivel fifikásabbak, mert ott nemcsak szorgosan dolgoznak a melósok, de még jó marketingjük is van, kiválók a gépeik, tudják is azokat kezelni, a minőség is kiváló, az anyagellátás is éppen időben érkezik, túlórák sem kellenek a jó szervezettség miatt, a határidőket is tartják, az emberek is folyamatosan az igényeknek megfelelő továbbképzést kapnak, meg jó jogászaik és kiváló üzletkötőik is vannak. Emiatt - mit tesz Isten - ők háromszor annyiért tudják eladni azt, amit ott egy munkás előállított. Bizony nem a definícióm miatt vagyunk mi hátrányban, hanem azért, mert a szükséges teendők meglépése helyett csak sopánkodunk a világ igazságtalan berendezkedésén!

Polló László · http://termelekenyseg.blog.hu 2013.01.04. 21:35:11

@Andó Ildikó PhD: igen Ildikó, itt van az eb elhantolva; mégis nálunk mindenki csak fújja a magáét, hogy mennyi időt tölt munkával és nem igazság, hogy ezért csak ilyen keveset kap. Meg kellene tanulnunk, hogy egy cég bonyolult szervezet és bármelyik része is van alacsonyabb szinten, mint a világszínvonal, máris a többi rész teljesítménye is leértékelésre kerül. S ha sok ilyen rosszul működő rész van, akkor áll elő az, hogy negyed-ötödannyit fizetnek nálunk ugyanazért a munkáért, amit a Lajtán túl kapnánk érte.

Polló László · http://termelekenyseg.blog.hu 2013.01.04. 21:50:47

@Broad Bandi: a privatizáció az egyik legsötétebb fejezete a magyarság történetének. Mivel a jelenlegi vagyon birtokosok nagy része akkor szedte meg magát, majd csak a haláluk után jön el az ideje a korrekt számadásnak. Így utólag visszatekintve nekem a 94-98 közötti kereskedelmi bank eladások tűnnek a magyar közösség legnagyobb átverésének. A belinkelt számadásokat ismerem, s már a keletkezésük időpontjában is felháborítónak találtam azokat. Nemcsak a tartalmuk, hanem a pontatlanságuk és hézagosságuk miatt.

Broad Bandi 2013.01.05. 12:03:50

@Polló László:"lehet engem ezért nem szeretni, de ..." Félreértett, ha úgy érzi/gondolja, hogy írása bármilyen személyes érzelmet váltott ki bennem.

Amire igyekeztem rámutatni az a fogalom (és használatának) problematikája (félrevezető volta), mely -többek közt- az intézkedési javaslatok beavatkozási helyét sok esetben nem a probléma gyökeréhez igazítja, és irányát eltereli a probléma gradiensétől.

Ha a mutatót egyfajta "fajlagos árhatékonyságnak" nevezné akkor mint definíció korrektté és használhatóvá válik, ugyanakkor a figyelembe veendő változók, szükséges elemzések és adható tanácsok száma és köre lényegesen kibővül, a tanácsadói feladat nehezebbé, összetettebbé válik, de az elérhető eredmény megalapozottsága és várható értéke is nőhet (nagyobb a figyelembe vett paramétertér és e felett történik a szélsőérték keresés).
Ennek persze része, (de csak része!) a munkaszervezés is, de a legtöbb esetben korántsem ez jelenti a "fő csapást", (néha?) pedig közép és hosszú távon hátrányosan érinti a szervezet tartalékait és rugalmasságát (főleg korlátos és nehezen reprodukálható [pl: kvalifikált munkaerő] erőforrások esetén).

Írja:"A bérek ma ..." Bár fogalmam sincs mi az a LiVáMó eljárás, készséggel elfogadom a tapasztalata alapján kapott arányokat.

Írja:"... Bármennyire is igazságtalan a világgazdaság berendezése, illik tudomásul venni, hogy csak a piacon realizálható (azaz kifizetett) teljesítményből lehet fizetésre fordítani. ..." Az "igazságosság" fogalma meglátásom szerint teljes mértékben szubjektív, így a termelés és piac működési összefüggései szempontjából érdektelen. Ugyanakkor a piacon szerintem (a fentiek fényében) egyáltalán nem teljesítményt (legalább is nem munkateljesítményt) realizálunk, hanem "elérhető/lokális piaci árat" függetlenül attól, hogy ez egyben a "fizetés" fedezete is. (A realizálható ár = érték hiba újfent történt alkalmazása).

Fontosnak tartom annak ismételt hangsúlyozását, hogy a munkaerő -mint erőforrás- költsége/bére/fizetése nincs formálisan (képlet szerűen) meghatározható (quantifikálható) kapcsolatban a piacon elérhető/realizálható árral.

Ezt ön is indirekt módon fel és elismeri, hacsak egyszer is adott valamely ügyfelének olyan tanácsot, hogy a nagyobb fizetés/profit érdekében például tegye termelését méretgazdaságossá vagy költsön többet piackutatásra, marketingre, adótanácsadóra vagy professzionális menedzsmentre. Netán helyezze át a gyártását vagy gondolkozzon a termelés bizonyos fázisainak outsource / insource lehetőségeiről, netán váltson termékszerkezetet vagy üzleti profilt.

Polló László · http://termelekenyseg.blog.hu 2013.01.05. 13:17:40

@Broad Bandi:
Kedves Broad Bandi!
.
Kezdünk átcsúszni szóhasználati vitákba, s valószínűleg ez nem a véletlen műve. Az általam használt termelékenység képlet megtalálható itt:
.
www.lilium.hu/livamo
.
Miért kellene ezt fajlagos árhatékonyságnak elnevezni - amikor egy főre van vetítve? Sokkal több köze van a cégben dolgozó emberek valós, realizálható munkateljesítményéhez, mint bármi máshoz!
.
Azt meg soha, sehol nem állítottam, hogy képletszerűen meg lehetne határozni az árbevétel és a munkabér kapcsolatát. Annyi közük van egymáshoz, hogy az árréstömegnél/fedezetnél több bért nem lehet kifizetni.
.
Azt viszont igenis állítom, hogy az árréstömeg/fedezet nagysága erősen függ attól, hogy a cégben dolgozók összessége mennyire jó és mekkora mennyiségű munkát végez.
.
Persze, függ külső körülményektől, a tulajdonos által felállított stratégiától, a verseny nagyságától, az üzletágtól és még ezer egyéb hatástól, de amin a belső munkatársak változtatni tudnak, az a saját munkateljesítményük, munkaminőségük. Én erre koncentrálok, mert ez hoz a leggyorsabban jó eredményt. Elismerem, vannak reménytelen iparágak, menthetetlen tulajdonosok stb., de nagyon sok cég sokkal jobbá tehető, ha ezen mutató javítására koncentrálunk.

Broad Bandi 2013.01.05. 13:25:22

@Polló László: "Károghatunk azon, hogy a hollandok ..." Ez valóban a legbalgább reakció lenne, inkább tanulni, tanulni, tanulni kell tőlük, (még ha Lenin is mondott ilyet), majd a "konkrét helyzet konkrét elemzése" (ahogy a három királyok egy másik reprezentása írta) alapján alkalmazni, alkalmazni, alkalmazni (na, ezt meg én mondom! :) ... és ha jól értettem, Ön is).

És valóban, nem egy definíció miatt vagyunk hátrányban, de a hátrány leküzdését nehezítheti, akár meg is hiusíthatja egy rossz definíció vagy nem (úgy) létező összefüggés alapján levezetett megoldás/javaslat és annak megvalósítása.
És ugyan nem gondolom, hogy a tettet helyettesítheti a gondolat, de azért a "tett halála a gondolat" állítással még kevésbé értek egyet. A sopánkodást pedig önnel egyezően, a megoldás szempontjából értelmetlennek és haszontalannak tartom.

Broad Bandi 2013.01.05. 13:47:44

@Polló László:
Kedves Polló László!

Igaza van, ez csak szóhasználati vita, amennyiben a szóból nem származtatunk következtetést (tőlem akár "p"-nek vagy krumplinak is hívhatjuk).

Az általam adott elnevezésben a "fajlagos" többek közt a valamely egységre (itt kétszeresen is: idő és munkaerő) vetített értékre utal.

Igenis, sok esetben fizetnek a fenti aránynál több bért. Ilyen esetek amikor az ár részben nem az adott termék közvetlen árában fejeződik ki, illetve realizálódik (pl: F1 és idegenforgalom, de minden "szubvenció" akár a mezőgazdaság urbanizáció fékező és környezetvédelmi jellegű támogatását veszem, akár mondjuk az USA hajógyártásának támogatását, mely a speciálisan képzett munkaerő "egyben tartását" szolgálja.)
Cégek esetén előfordul, hogy a tulajdonosi stratégia megváltoztatását kell például javasolni a magasabb profit vagy a fenntartható üzletmenet érdekében, melyhez persze a munkaszervezés hatékonyságának növelése is társulhat, azonban az elemzés széles körű elvégzése szerintem nem nagyon úszható meg. A "termelékenység" fogalma gyakran azt a képzetet kelti, hogy ennek "kizárólag" vagy "döntően" a munkavégzéssel és a munkavállalókkal van kapcsolatban pedig az esetek többségében nem ezek a meghatározó összetevők.

Polló László · http://termelekenyseg.blog.hu 2013.01.05. 14:41:40

@Broad Bandi: a "fajlagos árhatékonyság" kifejezésnek is megmutat valamit abból, amit ez a LiVáMó termelékenységi adat megad. De - Önnel ellentétben - az én tapasztalataim arra utalnak, hogy nagyrészt ez bizony cégen belüli tényezőkkel változtatható. Én főleg közepes méretű cégekkel dolgozom, ahol az ügyvezető és tulajdonos ugyanaz a személy, így az ő munkájának a hatékonysága is része a mutatónak. Én úgy érzem, hogy a jól működő KKV-kben a tulajdonos-ügyvezető és az alkalmazott munkatársak szorosan egymásra vannak utalva; bármelyikük gyenge teljesítménye képes a céget megbuktatni, tönkretenni.
.
A makrogazdasági hatások (szubvenciók, különadók, pályázható támogatások stb.) bevételként viselkednek, nem szoktam külön kezelni azokat, mert én csak az adott cégért vállalok felelősséget.
.
Ha elolvassa a belinkelt oldalt, akkor látja, hogy nem akarjuk megúszni a széles körű elemzést a mutató javításához, s gyakran fordul elő a praxisomban, hogy új, ígéretes üzletágak felé tendálást is beteszünk a teendők közé. De ezen átmenet alatt is meg kell élni, fizetéseket kell osztani, adókat fizetni, az új üzletág is fejlesztést, beruházást igényel, ezért a régiben még meglévő hatékonysági tartalékokat is ki kell használni.
.
S hogy erre a tevékenységre a "termelékenység" vagy "a fajlagos árhatékonyság" javítása szó-e a megfelelőbb? Mivel emberek viselkedését, rögződött rossz rutinokat kell megváltoztatnom, ezért én inkább a munkavégzésre utaló termelékenység szót használom. Személyes üggyé igyekszem tenni a szükséges változásokat, mert - tapasztalatom szerint - ha nem így teszek, akkor nem változik semmi.
.
Lehet, hogy egyes elméleti közgazdászok szépen felépített szóhasználati rendjébe ezzel nem illeszkedem, de ez kevésbé zavar, mint az, ha a "fajlagos árhatékonyság" javítása jegyében kellene a változásmenedzsmentet kezelni. :)

Broad Bandi 2013.01.06. 09:27:44

@Polló László:
Kedves Polló László!

Megnéztem a javasolt honlapot és örömömre szolgált. A leírt eljárás megerősített abban, hogy nézeteink a legtöbb vonatkozásban igen közel állnak. A kérdéskör komplex (a munkaerőn illetve a termelésen messze túlmutató) kezelését a honlapon leírtak szerint Ön is elengedhetetlennek tartja és feltehetően meg is valósítja, amihez gratulálok és sok sikert kívánok.

Kisvállalati tanácsadásban értem és egyetértek, hogy a termelés szerkezet, a közvetlen és közvetett szubvenciók, stb. mint külső (környezeti) adottságok vannak figyelembe véve, így a hangsúly elsősorban a belső, könnyebben és önerőből változtatható paraméterekre helyeződik.

Az itteni tűnődés azonban (a poszt szerint) nemzetközi (OECD) összehasonlításra vonatkozott, ahol a "termelékenység" félreérhető és gyakran félre is értett elnevezését az országok közti különbségek leegyszerűsített, téves, így félrevezető értelmezésére, magyarázatára is használják. Mind a multik mind a politikusok szeretik ezt a "munkaerő termelési effektivitására" leegyszerűsítve bemutatni, mert elfedi a versenyelőny jelentős és meghatározó összetevőit, egyben biztosítva ezen előnyök megőrzését.

A magam részéről ennek az árnyaltabb és összetettebb megközelítésnek a szükségességét és a leegyszerűsítésből fakadó ellentmondásokat igyekeztem több-kevesebb sikerrel bemutatni.

Lehet, hogy ezzel már a poszt írójának tűnődésén, illetve annak határain túl terjeszkedtem/terjeszkedtünk?

Broad Bandi 2013.01.06. 10:42:02

@Polló László: "a privatizáció az egyik legsötétebb ..." Én a privatizációra -annak meghirdetése óta-, mint az "eredeti tőkefelhalmozás" időszakára tekintek, mely a kapitalista (tőke alapú) termelési mód elengedhetetlen előfeltételére, minden olyan környezetben, ahol a tőkekoncentráció alacsony. Sajnálatos de törvényszerű, hogy ez a különbségek gyors, jelentős és "szinte minden eszköz megengedett" módján történik, következésképp egyénileg, társadalmilag és nemzetközileg is csak "igazságtalanul" mehet végbe, ami ráadásul itthon az emberekbe nevelt és beivódott eszméknek homlokegyenest mondott ellent. Talán ha -mint akkor javasoltam- újra vetítették volna egy ilyen korszak finomított bemutatásának klasszikusát az "Onedin" című sorozatot, akkor az emberek is jobban értették volna mi várhat rájuk. Szerintem ez minden nemzet esetén meglehetősen kaotikusan és sötéten ment végbe, szerintem senki nem lehet büszke erre a korszakára. Járhattunk volna teljesen más utat, alkalmazhattunk volna más módot is (felhasználva a már akkor is meglévő és ismert tapasztalatokat), volt is több alternatív stratégia javaslat, de ezek "nem értek fel égig" és hatalmas hátrányuk volt, hogy csökkentették a "kapcsolati tőke" felhasználhatóságát. Ma meg már csak a "mi lett volna, ha ..." bizonytalan kategóriájába tartoznak, a jövőre vonatkozó hasznosítható tapasztalatok szempontjából érdektelenek.

Nemzeti (országos) szinten ráadásul a veszteségek hatalmasak voltak, aminek eredményeként (az államadósságot és a hozzá kapcsolódó adósságszolgálatot is figyelembe véve) végső soron (bottom line => net profit) nettó veszteséggel sikerült szinte a teljes korábbi állami vagyont privatizálni (azaz rosszabbul, mintha elajándékoztuk volna). Ráadásul ezt a trükköt azóta is újra és újra eljátszatják velünk mind nemzetközi (pl:adósságválság) mind hazai (pl: államosítások) terepen.
süti beállítások módosítása